PlayStation4: πλήρης υποστήριξη στην ελληνική αγορά

Τόσο σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος όσο και σε επίπεδο games, σχέδια και για το 2018

Σε μία εκδήλωση περισσότερο Χριστουγεννιάτικη παρά επίσημη - έστω κι αν η αφορμή είχε, εν τέλει, και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον - η ελληνική ομάδα του PlayStation έδωσε το στίγμα της όσον αφορά τις προθέσεις της Sony Interactive Entertainment και της υποστήριξης που εννοεί να προσφέρει στην αγορά της χώρας μας. Τα στελέχη της Sony υπογράμμισαν τόσο την πάγια, πλέον, τακτική της να εξελληνίζει όλες τις δικές της μεγάλες παραγωγές τα τελευταία χρόνια - από τα δύο πιο πρόσφατα Uncharted μέχρι το GT Sport - όσο και την αναμφισβήτητα σημαντική της πρωτοβουλία να προσφέρει το λειτουργικό σύστημα του PlayStation4 στη γλώσσα μας πριν από λίγο καιρό.

Αυτό είναι κάτι που ο ανταγωνισμός - Microsoft, Nintendo ή οποιοσδήποτε άλλος - δεν προσέφερε ποτέ σε κανένα σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας και κάτι που, για το μέγεθος και τα κέρδη της ελληνικής αγοράς όπως εντάσσονται σε αυτά οποιασδήποτε πολυεθνικής, ομολογουμένως αξίζει ν' αναδειχθεί. Είναι επίσης κάτι που διευκολύνει και την περαιτέρω εξάπλωση του PS4 στην ελληνική αγορά βέβαια - όπου ήδη το ποσοστό του κυμαίνεται ανάμεσα στο 75% και το 80% πλέον - όμως η σχετική επένδυση εκ μέρους της Sony δεν ήταν ουσιαστικά προαπαιτούμενο για κάτι τέτοιο. Εξ ου και τα εύσημα.

Την υποστήριξη αυτή στην ελληνική γλώσσα η Sony Interactive Entertainment σκοπεύει να την συνεχίσει και μέσα στο 2018. Η πρώτη μεγάλη της παραγωγή που θα έχει εξελληνιστεί πλήρως - μεταγλώττιση διαλόγων και υπότιτλοι κατ' επιλογή - δεν είναι άλλη από το νέο God of War, το οποίο περιμένουμε κάποια στιγμή στα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου. Τα Gof of War έχουν ούτως ή άλλως φανατικό κοινό στην Ελλάδα για μία σειρά από λόγους, το συγκεκριμένο δείχνει επικό και είναι το πρώτο ειδικά σχεδιασμένο για τα PS4/PS4 Pro και τις δυνατότητές του, ο εξελληνισμός του λοιπόν μπορεί να είναι το "κερασάκι στην τούρτα" που θα ωθήσει τις πωλήσεις του ακόμη υψηλότερα από τις ήδη πολύ υψηλές που όλοι αναμένουμε πως θα σημειώσει.

Ακόμη σημαντικότερο, ωστόσο, για τα σχέδια της Sony θεωρούμε τον εξελληνισμό της σειράς τίτλων PlayLink που απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό και "την παρέα", όχι τους αφοσιωμένους gamers όπως το God of War (αυτοί έχουν καλή σχέση με την αγγλική γλώσσα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων). Οι τίτλοι Hidden Agenda, Frantics, Knowledge is Power και That’s You! θα διατεθούν επίσης μεταγλωττισμένοι, είτε στα τέλη Μαρτίου είτε στις αρχές Απριλίου της επόμενης χρονιάς. Γιατί να μην ζητά, κατά συνέπεια, το PlayStation κι αυτό με τη σειρά του αντίστοιχη, ακόμη ευρύτερη υποστήριξη από την ελληνική αγορά; Ακριβώς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ