Playstation4: επετειακό και... υπερσπάνιο

Καθώς και εκπτώσεις σχετικές στο PlayStation Store, δωρεάν επετειακό theme για όλους

Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου PlayStation και, δικαίως, η Sony τα γιορτάζει με μία σειρά ενεργειών που εκπλήσσουν ευχάριστα ή απλώς... είναι ευπρόσδεκτες για άλλους λόγους! Η πλέον εντυπωσιακή από τις ενέργειες αυτές είναι η κατασκευή σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό μίας ειδικής επετειακής έκδοσης του PlayStation4, η οποία δεν είναι όμως μαύρη ή λευκή, αλλά στο χαρακτηριστικό ανοιχτό γκρίζο που είχε διατεθεί για χρόνια το αρχικό PlayStation. Κάθε ένα από αυτά τα PS4 φέρει αριθμημένο διακριτικό στο περίβλημά του και φυσικά συνοδεύεται από χειριστήριο DualShock4 σε ταιριαστό γκρίζο, αλλά και PlayStation Camera στο ίδιο συγκεκριμένο χρώμα. Η επιφάνεια αυτού του PS4 δεν είναι λεία: πάνω της είναι χαραγμένα εκατοντάδες μικρά σύμβολα των τεσσάρων πλήκτρων ενεργειών που βρίσκονταν πάντοτε σε όλα τα χειριστήρια των PlayStation - τετράγωνο, κύκλος, τρίγωνο, χι - μαζί με τον αριθμό "20".

Μόνο 12300 τέτοια επετειακά PS4 θα κατασκευαστούν και οι προπαραγγελίες γι' αυτά θα ξεκινήσουν το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου. Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δεν θα είναι σε θέση να τα διεκδικήσουν, καθώς ο αριθμός αυτός αφορά μόνο στις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Ίσως κάποια από αυτά διοχετευθούν στη Γηραιά Ήπειρο στο πλαίσιο διαγωνισμών και κληρώσεων - περισσότερα γι' αυτό η Sony υποσχέθηκε πως θα δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα. Με... αυτά και με κείνα, το επετειακό PS4 θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία απ' όση ήδη έχει ανήκοντας σε προϊόν αριθμημένης σειράς. Η... χαρά του E-Bay!

Για τους... υπόλοιπους εμάς κοινούς θνητούς που δεν θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα την ευκαιρία κατοχής ενός συλλεκτικού PS4, η Sony προσφέρει άλλα πράγματα. Ένα ειδικό επετειακό theme για το PlayStation4, το PlayStation3 και το PlayStation Vita είναι ήδη διαθέσιμο στο PS Store, δωρεάν για όλους. Η ιαπωνική εταιρεία επίσης κάνει μεγάλες εκπτώσεις (της τάξης του 40%-65%) σε μεγάλο αριθμό από games του PS One, του PS2, του PS3, του PSP και του PS Vita: αυτά ποικίλλουν από το Final Fantasy VII, το Tekken και το Ridge Racer, μέχρι το Soul Calibur V, το Tearaway και το Grand Theft Auto IV. Στις εκπτώσεις αυτές οι συνδρομητές PlayStation Plus έχουν ένα έξτρα 10% έκπτωση - ένα από τα προνόμια που τακτικά απολαμβάνουν. Την πλήρη λίστα των τίτλων που περιλαμβάνονται στις εκπτώσεις αυτές, μπορεί να βρει κανείς σε αυτή τη σελίδα. Σε αυτή τη σελίδα, άλλωστε, μπορεί να βρει κανείς και τη γοργή ιστορική μας αναδρομή στην πορεία των PlayStation, από τις 3 Δεκεμβρίου 1994 μέχρι σήμερα. Και... χρόνια πολλά, PlayStation!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ