Οδήγησε τ' αυτοκίνητα, δες την ταινία

Το Furious 7 αποκτά ειδική promo έκδοση του Forza Horizon 2, εντελώς δωρεάν!

Είναι γνωστή η μέθοδος της αξιοποίησης ενός εμπορικού ονόματος από μία μορφή διασκέδασης σε μία άλλη (cross-media entertainment) και... τούμπαλιν, όπως γνωστό είναι και το γεγονός ότι, σε γενικές γραμμές, αποδίδει. Τόσο η Universal Pictures, όσο και η Microsoft έχουν εκμεταλλευτεί τα ωφέλη αυτού του τρόπου προώθησης και στο παρελθόν, ποτέ ωστόσο μαζί μέχρι σήμερα - και ποιά καλύτερη ευκαιρία, από την άφιξη στα σινεμά μιας ταινίας που... παρακαλάει εδώ και χρόνια να γίνει video game; Ο λόγος για το Fast and Furious 7, το νεότερο μέλος της πασίγνωστης οικογένειας... τετράτροχων περιπετειών, το οποίο θα προβληθεί στις αρχές Απριλίου σε Αμερική και Ευρώπη. Συνοδευόμενο, αυτή τη φορά, από ειδική "έκδοση" του Forza Horizon 2 για Xbox One και Xbox 360, "εμπνευσμένη" από το συγκεκριμένο φιλμ!

Πράγματι, μετά από σχετική συμφωνία και συνεργασία των δύο εταιρειών, την προηγούμενη εεβδομάδα από την προβολή του "Furious 7" θα διατεθεί και στο Xbox Marketplace το "Forza Horizon 2 Presents: Fast & Furious". Πρόκειται για έναν mini τίτλο ουσιαστικά αυτόνομο (αφού δεν χρειάζεται ο καταναλωτής να είναι ήδη κάτοχος του Forza Horizon 2 για να τον αγοράσει και εγκαταστήσει), ο οποίος διαδραματίζεται στη Γαλλία, σεναριακά λίγο πριν τα τεκταινόμενα της ταινίας. Οι παίκτες αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν μια σειρά από αυτοκίνητα για λογαριασμό του... "αρχιμηχανικού" της "συμμορίας" των μέχρι σήμερα γνωστών μας χαρακτήρων από τις ταινίες, δηλαδή του Tej Parker (στην ταινία τον υποδύεται ο Ludacris). Πράγμα που πιθανώς θα επιτύχουν συμμετέχοντας σε παράνομους αγώνες ταχύτητας ώστε να τα κερδίσουν - σε στυλ, με άλλα λόγια, πλήρως... ευθυγραμμισμένο με αυτό των ταινιών.

Τα αυτοκίνητα που θα περιλαμβάνει αυτή η ειδική έκδοση του Forza Horizon 2 είναι χαρακτηριστικά της σειράς ταινιών Fast & Furious και ποικίλλουν από την Dodge Charger R/T 1970 του ίδιου του Vin Diesel, μέχρι τα Toyota Supra 1998 , Plymouth Road Runner 1970, Nissan GT-R 2012, Plymouth Cuda 1970, Jeep Wrangler 2013, Maserati Ghibli S 2014 και φυσικά την ολοκαίνουργια Dodge Charger 2015. Όλα τα προαναφερθέντα οχήματα εμφανίζονται σε κάποιο σημείο της εξέλιξης του Furious 7, είναι ωστόσο πρακτικά βέβαιο πως το Forza Horizon 2 Presents: Fast & Furious θα προσφέρει και μερικά ακόμη. Σχεδόν το ίδιο βέβαιο είναι πως ο τίτλος της Microsoft θα είναι οπτικά και ηχητικά εντυπωσιακός και πως θα προσφέρει άψογο χειρισμό - όπως κάνει άλλωστε το πλήρες Forza Horizon 2, το συνολικά καλύτερο "νέας γενιάς" video game αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα μέχρι στιγμής.

Στο πλαίσιο αυτής της από κοινού προωθητικής ενέργειας των Universal και Microsoft, το Forza Horizon 2 Presents: Fast & Furious θα προσφέρεται σε όλους τους κατόχους Xbox One και Xbox 360 εντελώς δωρεάν από τις 27 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου. Από το διάστημα αυτό και μετά θα κοστίζει €10/$10 για να αποκτηθεί, αν και... δύσκολο το βλέπουμε να μην έχει φροντίσει κάθε ενδιαφέρόμενος να το αποκτήσει νωρίτερα χωρίς αντίτιμο. Η ταινία Furious 7 θα προβληθεί και στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 2 Απριλίου, οπότε υπάρχει... άφθονος χρόνος για να ασχοληθεί κανείς με το Forza Horizon 2 Presents: Fast & Furious νωρίτερα για να "μπει στο κλίμα" του φιλμ. Θα επανέλθουμε, εννοείται, με τις εντυπώσεις μας!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ