Nintendo Labo: χειροτεχνία με χαρτί και... Switch!

Οι Ιάπωνες πρωτοτυπούν ξανά, απομένει να διαπιστώσουμε τί πιστεύει γι' αυτό και το κοινό

Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να προσάψει κανείς στην Nintendo, όμως η αλήθεια είναι πως την διάθεση και το θάρρος να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα και ενίοτε να καινοτομήσει αληθινά, δεν την στερείται ο ιαπωνικός κολοσσός. Ενώ η υπόλοιπη αγορά κινείται προς τα φωτορεαλιστικά γραφικά, την ανάλυση εικόνας 4Κ και τους εικονικούς κόσμους, η Nintendo επιλέγει να... επιστρέψει στην χειροτεχνία και το απλό χαρτί, συνδυάζοντάς τα με το επιτυχημένο υβριδικό της σύστημα φυσικά, το Switch. Το αποτέλεσμα: μία νέα σειρά προϊόντων με την συνολική ονομασία Nintendo Labo!

Πρόκειται ουσιαστικά για προδιαμορφωμένες κατασκευές από πεπιεσμένο χαρτί, τις οποίες ο παίκτης - κυρίως μικρής ηλικίας για προφανείς λόγους - συναρμολογεί και στην συνέχεια συνδυάζει με το Switch προκειμένου να ασχοληθεί με απλά, κατανοητά mini-games. Οι κατασκευές αυτές έχουν την μορφή π.χ. πιάνου, τιμονιού μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου, καλαμιού για ψάρεμα κλπ. και χαρακτηρίζονται - ακόμη και σε αυτήν την πρώτη φάση παρουσίας των Nintendo Labo - από θαυμαστή ποικιλία. Κάποιες κατασκευές είναι περισσότερο περίπλοκες και φιλόδοξες από άλλες, φυσικά, όμως το Switch χρησιμοποιείται σε αυτό το πλαίσιο και σαν... οδηγός συναρμολόγησης, έτσι ώστε και χωρίς την βοήθεια ηλικιωμένου ένα παιδί νεαρής ηλικίας να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Η όλη προσέγγιση των Nintendo Labo επιτρέπει απλοϊκές μεν αλλά πρωτότυπες κατασκευές οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να αξιοποιούν με διαφορετικούς τρόπους την οθόνη, τα χειριστήρια και την κάμερα του Switch. Τα games αυτά καθ' αυτά δεν είναι φυσικά.. υπερπαγωγές, αλλά μια χαρά για παιδιά μικρής ηλικίας και πλήρως ευθυγραμμισμένα με το πνεύμα της αμιγούς διασκέδασης χωρίς περίπλοκες παραμέτρους. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το όνομα που διάλεξε η Nintendo για αυτές τις κατασκευές συνδυασμένες με Switch: τις ονομάζει... Toy-Cons, επιβεβαιώνοντας πως δεν τις έχει εμπνευστεί ως games στην ουσία, αλλά ως παραδοσιακά παιχνίδια, εμπλουτισμένα με το ψηφιακό στοιχείο έτσι ώστε να συνδέονται έστω και σε βασικό επίπεδο με το σύστημά της.

Επειδή φυσικά η Nintendo... παραμένει η Nintendo, αφενός το πρώτο σετ των Toy-Cons, το Variety Kit, θα κοστίζει ανάμεσα στα €59.99 και τα €69.99 - όχι ακριβώς λίγα χρήματα για πεπιεσμένο χαρτί και απλοϊκό software - αφετέρου θα πωλείται ξεχωριστά και Customization Kit με αυτοκόλλητα, χρώματα κλπ. για διακόσμησή τους. Ο ιαπωνικός κολοσσός, πάντως, μπορεί να υπερχρεώνει κατά την... προσφιλή του συνήθεια, όμως είναι γεγονός ότι προσφέρει κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό με τα Toy-Cons. Αν και κατά πόσο αυτά θ' αποδειχθούν εμπορικά επιτυχημένα απομένει ν' αποδειχθεί φυσικά - και λόγος απόκτησης ενός Switch δεν αποτελούν, καθώς στην ουσία σε όσους ήδη το έχουν απευθύνεται η σειρά Nintendo Labo - όμως... και μόνο για την ικανότητά του να μπορεί ακόμη να ξαφνιάζει το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης, τα εύσημα στον ιαπωνικό κολοσσό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ