Nintendo: κανένα νέο μοντέλο Switch φέτος

Οι Ιάπωνες καταρρίπτουν την σχετική φημολογία στο Web, αποσαφηνίζουν τα σχέδιά τους για το 2020

Υπάρχει λόγος για τον οποίο το Αθηνόραμα Digital δεν φιλοξενεί παρά ελάχιστες από τις φήμες που "κυκλοφορούν στο Web" από καιρό σε καιρό: συχνά οι φήμες αυτές αποδεικνύεται πως ήταν όντως διαρροές (άρα αληθείς), εξίσου συχνά όμως αποδεικνύεται πως ήταν όχι απλώς λανθασμένες "εκτιμήσεις", μα... φαντασιώσεις ανώνυμων χρηστών που τις διαδίδουν χωρίς να έχουν σχέση με αξιόπιστες πηγές. Στην δεύτερη περίπτωση υπάγεται εν τέλει η πολυσυζητημένη διάθεση ενός Nintendo Switch Pro μέσα στο τρέχον έτος, αφού ο γίγαντας του Kyoto τοποθετήθηκε επίσημα όσον αφορά αυτό το ενδεχόμενο.

Η φημολογία που είχε καλλιεργηθεί στο Web το πρώτο μισό του 2019 ήθελε την Nintendo να κυκλοφορεί ένα ανασχεδιασμένο μοντέλο Switch μέσα σ' εκείνη την χρονιά κι ένα αναβαθμισμένο είτε στο τέλος της ίδιας, είτε την επόμενη. Η πρώτη φήμη αποδείχθηκε βάσιμη καθώς το Nintendo Switch Lite είναι στην ουσία αυτό το ανασχεδιασμένο μοντέλο, η δεύτερη ωστόσο φήμη του αναβαθμισμένου Pro μέσα στο 2020 αποδεικνύεται απλώς... ευσεβής πόθος. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Nintendo, ο Shuntaro Furukawa, στην ενημέρωση επενδυτών για τα νεότερα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας του, την διέψευσε κατηγορηματικά: "Δεν σχεδιάζουμε την διάθεση οποιουδήποτε νέου μοντέλου Nintendo Switch μέσα στο 2020 - αντιθέτως σκοπεύουμε να προωθήσουμε τα δύο υπάρχοντα μοντέλα και να διευρύνουμε την πελατειακή τους βάση σε όλη την διάρκεια της χρονιάς".

Η κίνηση, φυσικά, δεν είναι τυχαία: ήταν πιθανό πως όλες αυτές οι συζητήσεις γύρω από το φημολογούμενο Switch Pro, αν συνεχίζονταν, θα στερούσαν από την Nintendo πωλήσεις στα υπάρχοντα μοντέλα καθώς ένα ποσοστό υποψήφιων αγοραστών θα περίμενε την εμπορική διάθεση του ισχυρότερου μοντέλου. Για τους επόμενους 12-14 μήνες αυτό αποφεύγεται πλέον. Συν τοις άλλοις η Nintendo δεν υπήρχε περίπτωση, στην πραγματικότητα, να κυκλοφορήσει ένα Switch Pro μέσα στo ίδιο έτος που δύο άλλα κατά πολύ ισχυρότερα συστήματα - το PlayStation5 και το Xbox One Series X - θα διεκδικήσουν τα χρήματα των καταναλωτών με games κατά πολύ ανώτερα τεχνικά και πιθανώς πρωτότυπα λόγω της χρήσης των δίσκων SSD που ενσωματώνουν. Κακά τα ψέματα: μπορεί ο ιαπωνικός κολοσσός να ακολουθεί τον δικό του δρόμο και να στηρίζεται κυρίως στις δικές του δημοφιλείς σειρές games, μα οι συγκρίσεις θα ήταν αναπόφευκτες κι όχι κολακευτικές.

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι αποκλείεται η Nintendo να κάνει εμπορικά διαθέσιμο ένα αναβαθμισμένο Switch "Pro" το 2021 ή το 2022 - για την ακρίβεια... κάθε άλλο. Όμως αυτήν την στιγμή και σίγουρα για τους επόμενους 12 μήνες δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει (και τα δύο μοντέλα Switch συνεχίζουν να σημειώνουν πολύ καλές πωλήσεις), έχει αντιθέτως ουκ ολίγους να μην το κάνει. Το γεγονός προσφέρει, δε, περισσότερο χρόνο στην Nintendo να πειραματιστεί με το hardware και τις δυνατότητες ενός "Switch Pro" πριν το κυκλοφορήσει, καθώς αυτό θα πρέπει να είναι ευδιάκριτα καλύτερο των δύο σημερινών Switch αλλά απαραίτητα συμβατό με όλα τους τα games. Για το 2020 επικεντρωνόμαστε στα PlayStation 5 και Xbox One Series Χ και για τρίτο νέο σύστημα... έχουμε καιρό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ