Nextbox, διαρροές πιστευτές

Από έμπειρο δημοσιογράφο, επώνυμα, σε αναμονή για... επιβεβαίωση

Το γεγονός ότι οι μεγάλες πολυεθνικές που πρωταγωνιστούν στην αγορά της τεχνολογίας δεν μπορούν... με κανένα τρόπο πια να κρατήσουν τα μελλοντικά τους σχέδια "μυστικά", είναι κάτι με το οποίο έχουν αρχίσει να "συμφιλιώνονται" και εκείνες, και εμείς. Ακόμη και με αυτό "στα υπόψιν", ωστόσο, είναι μάλλον... θεαματική η άνεση με την οποία ο Paul Thurrott - ένας από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς δημοσιογράφους που ασχολούνται αμιγώς με τις δραστηριότητες της Microsoft - αποκάλυψε σε άρθρο του πληροφορίες σχετικές με το επόμενο Xbox. Οι οποίες, με τα παρόντα δεδομένα, δείχνουν ακριβείς.

Τα σημαντικότερα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι τα εξής: το όνομα του διαδόχου του Xbox 360 δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, όμως η πιθανότητα να λέγεται απλώς "Xbox" δεν είναι μικρή. Είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία στις αρχές Νοεμβρίου και το κόστος του θα ανέρχεται στα $499, με επιλογή για αγορά και στα $299 αν ο καταναλωτής "δεσμευτεί" με διετές συμβόλαιο συνδρομής στο Xbox Live (κάτι σαν την επιδότηση των κινητών τηλεςφώνων με άλλα λόγια). Το όλο σύστημα θα στηρίζεται σε "βασικού επιπέδου" Windows 8 (με πυρήνα δικό τους δηλαδή), κάτι που σημαίνει πως είτε θα υπάρχει πολύ μεγάλος βαθμός συμβατότητας ανάμεσα στις εφαρμογές του νέου Xbox και των PC με Windows 8, είτε μεγάλη ευκολία μετατροπής των μεν σε δε και αντίστροφα. Το Nextbox θα ενσωματώνει drive δίσκων Blu-ray και θα απαιτεί όντως σύνδεση με το Internet, αν και ο Thurott σημειώνει πως αυτό δεν θα είναι τόσο περιοριστικό όσο φοβάται ο κόσμος που διάβασε τη σχετική αρθρογραφία στο Web.

Το Αθηνόραμα Digital δεν δημοσιεύει, κάτω από κανονικές συνθήκες, άρθρα που στηρίζονται σε φημολογία και τίποτε περισσότερο - ο Thurott όμως όχι μόνο είναι έμπειρος και έγκυρος δημοσιογράφος (κι ας είναι... Microsoft fanboy απροκάλυπτο!), αλλά έχει αποδειχθεί σωστός ήδη από πρόσφατες διαρροές για τις οποίες επίσης ευθύνεται. Η γνωστότερη δεν είναι άλλη από την ημερομηνία αποκάλυψης του Nextbox, την οποία επισημοποίησε η Microsoft προχθές αλλά ο Thurott είχε "προαναγγείλει" στο Twitter από το Μάρτιο κιόλας. Όλα τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο προαναφερθέν άρθρο, άλλωστε, "ακούγονται" λογικότατα και, ως εκ τούτου, πιθανότατα. Υπομονή λιγότερο από 23 ημέρες ακόμη, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ