Νέο Xbox 360: Οι εντυπώσεις μας

Χbox... Reloaded!

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του συστήματος, στην πρόσοψη βρίσκεται το πλήκτρο ενεργοποίησης κι απενεργοποίησης, ο οδηγός των δίσκων DVD και το πλήκτρο εξαγωγής τους (που λειτουργεί πια με την αφή και όχι πατώντας το). Οι δύο θύρες USB παραμένουν στο κάτω μέρος, αλλά σε οριζόντια διάταξη, ενώ δίπλα τους ακριβώς εμφανίζεται το πλήκτρο συγχρονισμού του συστήματος με τα διάφορα περιφερειακά (χειριστήρια κλπ). Αξίζει να σημειώσουμε πως η κυκλοφορία του νέου Xbox 360 σηματοδοτεί και τη διακοπή κυκλοφορίας νέων faceplates, αφού κρίθηκε πως αυτό το χαρακτηριστικό δεν σημείωσε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία. Σημαντική είναι και η απουσία υποδοχής για κάρτες μνήμης (Memory Units), αφού μετά από την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού δεν είναι πια απαραίτητες και στη θέση τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά USB sticks.

Δίοδοι εξαερισμού βρίσκονται σχεδόν σε κάθε πλευρά του περιβλήματος του νέου Xbox 360, διευκολύνοντας περισσότερο απ' ότι στο παρελθόν τη σωστή απαγωγή του αέρα. Στο πίσω μέρος της κονσόλας συναντάμε την υποδοχή του - μικρότερου σε μέγεθος - εξωτερικού τροφοδοτικού, μία έξοδο ήχου μέσω καλωδίων οπτικής ίνας, την έξοδο εικόνας AV που χρησιμοποιούσαν και τα παλαιότερα Xbox 360, μία θύρα HDMI, υποδοχή για ενσύρματη δικτύωση μέσω Ethernet, τρεις έξτρα USB θύρες, καθώς και την ειδική υποδοχή του Kinect. Η συγκεκριμένη θύρα θα επαρκεί για τη λειτουργία του εν λόγω περιφερειακού, ενώ στα παλαιότερα Xbox 360 θα απαιτεί σύνδεση τόσο σε κάποια USB θύρα, όσο και σε παροχή ρεύματος.

Ο σκληρός δίσκος βρίσκεται πλέον στο κάτω μέρος του συστήματος και ο χρήστης μπορεί να φτάσει σε αυτόν αφαιρώντας ένα τμήμα από το κομμάτι του εξαερισμού της βάσης. Η κατασκευή του θυμίζει έντονα... μικρή κασέτα VHS και μπορεί να αφαιρεθεί τραβώντας απλά ένα μικρό κορδόνι. Με τον ίδιο τρόπο εισέρχεται και πάλι στο εσωτερικό της συσκευής, καθιστώντας την αλλαγή του εν λόγω τμήματος για το Xbox 360 πανεύκολη ως διαδικασία. Ππέπει να σημειωθεί ότι, παρά το διαφορετικό του σχήμα, ο σκληρός δ΄θσκος συνεργάζεται άριστα με το καλώδιο μεταφοράς δεδομένων της Microsoft για όσους επιθυμούν να κάνουν τη μετάβαση από το παλιό στο νέο μοντέλο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ