Νέο PS3, εν αναμονή... επιβεβαίωσης

Πολλά στοιχεία παραπέμπουν σε καινούργιο μοντέλο, θα μάθουμε σύντομα

Υπάρχουν μερικές πρακτικές που, από τη στιγμή που θα δοκιμαστούν από μία πολυεθνική και θα κριθούν επιτυχείς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα "μπουν στο πρόγραμμα" και γι' αργότερα. Η Sony ανήκει σε αυτές τις πολυεθνικές και μία από τις πρακτικές που έχει δοκιμάσει και αποδείξει πως εμπορικά πετυχαίνουν, είναι αυτή της παρουσίασης νέων "μοντέλων" για τα συστήματα ψυχαγωγίας της, όταν αυτά περνούν περίπου το μισό της διαδρομής τους στην αγορά: το είχε κάνει με το αρχικό, γκρι PlayStation και το λευκό PSone, το είχε κάνει με το αρχικό PS2 και στη συνέχεια με το PS2 Slim, το έκανε με το αρχικό PS3 και στη συνέχεια το PS3 Slim. Όπως φαίνεται, ωστόσο, θα έχουμε μία εξαίρεση αυτή τη φορά, αν η σχετική φημολογία (που είχε ξεκινήσει από την έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο) και κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν, αποδειχθούν αληθινές. Κάτι, εν τέλει, πολύ πιθανό.

Οι θολές μεν, αλλά πειστικές φωτογραφίες που διέρρευσαν συμφωνούν με τα σχεδιαγράμματα που η Sony έχει καταθέσει στις σχετικές υπηρεσίες πιστοποίησης ηλεκτρονικών προϊόντων για την απαραίτητη έγκριση που θα τής επιτρέψει να διαθέσει ένα νέο, τρίτο διαφορετικό μοντέλο PlayStation στην αγορά. Αυτό έχει άλλο εμπορικό κωδικό σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα PS3, είναι σημαντικά μικρότερο σε μέγεθος, ενώ σχεδιαστικά δείχνει να συνδυάζει στοιχεία του πρώτου και του δεύτερου μοντέλου PS3. Διατηρεί όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PS3 Slim και τις διαφορές του με το αρχικό PS3 - καμία θύρα ανάγνωσης καρτών μνήμης, 2 θύρες USB κλπ. - ενώ ρητά αναφέρονται τρία πανομοιότυπα μοντέλα, με διαφορετικές χωρητικότητες αποθήκευσης: ένα με σκληρό δίσκο των 250 GB, ένα με σκληρό δίσκο των 500 GB και ένα με χώρο αποθήκευσης των... 16 (!) GB.

Αυτό το τελευταίο είναι ίσως και το σημαντικότερο στοιχείο της πιθανής ανανέωσης του PlayStation3 από εμπορικής άποψης. Με μόλις 16 GB αποθηκευτικού χώρου, το συγκεκριμένο μοντέλο PS3 (να το πούμε... Slim-Slim;) προφανώς δεν ενσωματώνει σκληρό δίσκο, αν και πιστεύουμε πως μπορεί να τον προσθέσει ο χρήστης οποιαδήποτε στιγμή ο ίδιος το αποφασίσει (με τον ίδιο τρόπο που και στα παρόντα PS3 μπορούμε ν' αντικαθιστούμε τους εσωτερικούς σκληρούς δίσκους). Η μη ύπαρξη, ωστόσο, σκληρού δίσκου στο μοντέλο αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση της τιμής πώλησης του PS3 από τα €249, στα π.χ. €199. Κίνηση που θα έφερνε τη Sony στη θέση όπου πρέπει να βρεθεί ώστε να ξεπεράσει σε πωλήσεις και μέγεθος εγκατεστημένης βάσης το Xbox 360 τα φετινά Χριστούγεννα. Είναι έτσι; Λεπτομέρειες περιμένουμε σε λιγότερο από ένα μήνα, στη γερμανική έκθεση της GamesCom, οπότε... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ