Νέο οπτικό μέσο για Xbox 360

Επιβεβαιωμένο μεν, αίνιγμα δε

To γεγονός ότι τα γραφικά υψηλής ευκρίνειας δημιούργησαν στην παρούσα γενιά video games αυξημένες ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο στα αντίστοιχα συστήματα, είναι αδιαμφισβήτητο. Ένα, άλλωστε, από τα χαρακτηριστικά του PlayStation3 που η Sony προωθεί με επιθετικό τρόπο είναι η χωρητικότητα των δίσκων Blu-ray, που μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 5 φορές πιο πολλά GB δεδομένων σε σχέση με τα DVD διπλής στρώσης του Xbox 360. Πάμπολλες ήταν στο παρελθόν οι περιπτώσεις που ευφάνταστοι δημοσιογράφοι ή απλοί χρήστες πίστεψαν πως η Microsoft θα υιοθετούσε το φορμά του Blu-ray στο Xbox 360, ενώ κάτι τέτοιο φαντάζει πάρα, μα πάρα πολύ δύσκολο. Χθες, ωστόσο, οι εικασίες αναζωπυρώθηκαν, αφού η αμερικανική εταιρεία αναζητεί χρήστες που θα δοκιμάσουν "ένα νέο φορμά αποθήκευσης" για το σύστημά της. Είχε και... φωτιά ο καπνός, λοιπόν;

Όχι απαραίτητα. Η αναφορά σε "νέο φορμά αποθήκευσης" δεν συνεπάγεται μετάβαση του Xbox 360 σε νέο είδος δίσκου - με άλλα λόγια, δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι η Microsoft εγκαταλείπει το DVD για χάρη του Blu-ray. Όπως κάποιοι συνάδελφοι στο εξωτερικό έχουν ήδη υπενθυμίσει, ο τρόπος που χρησιμοποιείται από το Xbox 360 ο διαθέσιμος χώρος των 8 GB επιδέχεται βελτίωσης, καθώς το 1 GB περίπου από αυτά δεσμεύεται για χρήση από τις διάφορες μεθόδους προστασίας κατά των κλεψίτυπων αντιγράφων (οι οποίες δεν φαίνονται να λειτουργούν αποτελεσματικά ακριβώς... αλλά λέμε τώρα) ή για χρήση υλικού video. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα είτε η Microsoft να υιοθετεί νέο σύστημα προστασίας, που δεν χρειάζεται το χώρο αυτό, είτε να προσφέρει ην πιθανότητα της χρήσης video ως τμήμα των δεδομένων στα games του Xbox 360 από δω και πέρα. Είτε και τα δύο.

Να υιοθετήσει πλέον η Microsoft το Blu-ray ως φορμά αποθήκευσης των games του Xbox 360 είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν προφανή λόγο: πώς θα αξιοποιούσαν αυτά τα games τα δεκάδες εκατομμύρια συστήματα της αμερικανικής εταιρείας που υπάρχουν ήδη στην αγορά; Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κανείς στη θέση της είναι να δημιουργήσει "δύο ταχυτήτων" μοντέλα Xbox 360. Σε κάθε περίπτωση, υποθέτουμε πως επιβεβαίωση για το ένα ή το άλλο ενδεχόμενο θα έχουμε σύντομα, αφού... όλο και κάποιος από τους συμμετέχοντες στην δοκιμή του νέου ή ανανεωμένου φορμά θα αφήσει να διαρρεύσει (διακριτικά πάντα) η αλήθεια. Εν αναμονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ