Need for Speed: Hot Pursuit

Και πάλι ΑΑΑ, κανονικά και... με το νόμο!

Ένα από τα στοιχεία του τίτλου που είμαστε βέβαιοι πως θα ξεχωρίσει και θ' αγαπηθεί είναι το Autolog, ένας ειδικός μηχανισμός του νέου Hot Pursuit που έχει χαρακτηριστεί από την ομάδα ανάπτυξης ως το... "Facebook του Need for Speed". Σε μία ειδική περιοχή του κεντρικού menu ο παίκτης είναι σε θέση να αναρτήσει τις επιδόσεις του στους διάφορους αγώνες και να βλέπει τις αντίστοιχες των φίλων του που παίζουν επίσης με το καινούργιο NFS. Μέσω του ίδιου μηχανισμού μπορεί να μοιραστεί κανείς με άλλους παίκτες φωτογραφίες και video από τους αγώνες του, αλλά και να δει τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη κάθε αγώνα. Μέσω του Autolog μπορούν να οργανωθούν και όλες οι Δικτυακές αναμετρήσεις που υποστηρίζει ο τίτλος, αφού με λίγα βήματα αποστέλλονται οι σχετικές προσκλήσεις και οι αντίστοιχοι αγώνες μπορούν να ξεκινήσουν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ένας από τους λόγους που, δικαίως, προκάλεσε ενθουσιασμό στο κοινό των Need for Speed όταν ανακοινώθηκε ότι το Hot Pursuit θα δημιουργούσε η Criterion, είναι ο εξαιρετικός τεχνικός τομέας των παραγωγών της. Και με νέο NFS η βρετανική εταιρεία συνεχίζει αυτήν την παράδοση. Το παραμικρό χτύπημα κατά τη διάρκεια των αγώνων προκαλεί αληθοφανή αλλοίωση στο όχημα, ενώ - σε περιπτώσεις ισχυρών συγκρούσεων - τα ειδικά εφέ μέσω των replay αναδεικνύουν εντυπωσιακά το όλο... συμβάν! Η οδήγηση σε βραδινές ώρες έχει αποδοθεί ρεαλιστικά, ενώ τα διάφορα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν ολοφάνερα τη συμπεριφορά κάθε οχήματος. Ο ήχος είναι, δε, ό,τι ποιοτικότερο έχουμε απολαύσει μέχρι σήμερα σε παραγωγή του είδους, με τα εφέ να αποδίδουν τα πάντα συγκλονιστικά.

Πλουσιότατο είναι και σε επίπεδο επιλογών παιχνιδιού το νέο Hot Pursuit, αφού πέραν του μεγάλης διάρκειας Career Mode για έναν παίκτη, προσφέρει πληθώρα επιλογών για συμμετοχή σε αγώνες που διεξάγονται μέσω των Δικτύου σε PS3, Xbox 360 και προσωπικούς υπολογιστές. Μέχρι και 8 gamers ταυτόχρονα μπορούν να συνδεθούν σε κοινό εικονικό χώρο (lobby) και να παίξουν είτε σε τυπικό ανταγωνισμό για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, είτε σε περισσότερο... δημιουργικές αναμετρήσεις, με τους μισούς να οδηγούν τα πολύ γρήγορα super cars του τίτλου και τους άλλους μισούς να αναλαμβάνουν δράση ως όργανα της αστυνομίας που επιδιώκουν να τους σταματήσουν.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλο συμπέρασμα: το καινούργιο Need for Speed είναι όχι μόνο το πλούσιοτερο σε περιεχόμενο και τεχνολογικά αρτιότερο μέλος της διάσημης εικογένειας τίτλων αγώνων ταχύτητας, αλλά και ένα αληθινό video game-υπόδειγμα για την κατηγορία, ανεξαρτήτως φορμά. Ο φρενήρης ρυθμός με τον οποίο εξελίσσονται οι αγώνες στο νέο Hot Pursuit πλαισιώνεται εξαιρετικά από τα εντυπωσιακά γραφικά και τον προσεγμένο ήχο, ενώ οι επιλογές παιχνιδιού εξασφαλίζουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο, πολύ πέρα από αυτήν που αναμένει κανείς από "γιορτινό" τίτλο racing. Μετά από καιρό, τα NFS υπό την καθοδήγηση της Criterion ξαναγυρνούν στο προσκήνιο και διεκδικούν το χρόνο κάθε λάτρη των τεσσάρων τροχών και των συγκινήσεων με πολλά χιλιόμετρα. Επιτέλους!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ