MotoGP 09/10

Καλό, αλλά... όχι αρκετά καλό

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ανανεωμένο Career Μode, όπου προσφέρονται πια αρκετές παράμετροι για να δώσουν έναν τόνο σχεδόν... management στον τίτλο. Ο παίκτης καλείται να δημιουργήσει από την αρχή την ομάδα του, να διαλέξει τα κατάλληλα χρώματα και να δημιουργήσει τους οδηγούς. Θα πρέπει επίσης να προσλάβει προσωπικό που θα αναλάβει να διαχειριστεί αρκετά τμήματα, όπως το γραφείο Τύπου και τις χορηγίες, ενώ σημαντικότερο ρόλο παίζουν τα αποτελέσματα στους αγώνες, αφού επηρεάζουν άμεσα όλη την ομάδα και την πρόσβαση που θα υπάρχει ή όχι στις καλύτερες μοτοσυκλέτες που προσφέρονται ως επιβράβευση.

Μία προσθήκη στα χαρακτηριστικά της οδήγησης που προσφέρει το MotoGP 09/10 είναι και αυτής της κλίσης στο σώμα του οδηγού. Αυτό σημαίνει πως όσο πιο μπροστά έχει γύρει ο αναβάτης το σώμα του, τόσο περισσότερο ανεβάζει το δείκτη αεροδυναμικής και τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα μπορεί να αναπτύξει. Δυστυχώς το τελικό αποτέλεσμα και σε αυτή την απόπειρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, αφού ο οδηγός μπορεί να πάρει αυτή τη θέση ακόμη και σε συνθήκες όπου, βάσει των νόμων της φυσικής, κάτι τέτοιο θα ήταν απλώς... αδύνατο.

Η πολύχρωμη παλέτα γραφικών που έχει χρησιμοποιηθεί βοηθά στη σαφέστερη απεικόνιση κάθε ομάδας και οδηγού, ενώ καταφέρνει να αποδώσει πειστικά τις διάφορες καιρικές συνθήκες όπως η βροχή και η έντονη παρουσία σκόνης. Τα μοντέλα των οδηγών είναι σχεδιασμένα μάλλον απλοϊκά και η κίνησή τους είναι είναι υποτυπώδης. Τα ίδια τα μοντέλα των μηχανών έχουν να επιδείξουν υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας, αποτελούν όμως και την πηγή του βασικότερου προβλήματος στο παιχνίδι: του ήχου. Όλα τα δίκυκλα που προσφέρονται δημιουργούν ηχητικά εφέ με απειροελάχιστες διαφορές μεταξύ τους, σε βαθμό που δεν υπάρχει πρακτικά καμία... ηχητική ταυτότητα για κάθε κινητήρα.

Ο νέος τίτλος της Capcom, συνολικά, αποτυγχάνει να αποδώσει πειστικά την οδήγηση μοτοσυκλετών σε επαγγελματικούς αγώνες - καταφέρνει ωστόσο να προσφέρει εύκολο και προσιτό gameplay για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τη συγκεκριμένη κατηγορία. Τα αρνητικά στοιχεία που προαναφέραμε εξισορροπούνται σε ένα βαθμό από την αίσθηση της ταχύτητας, που αποδίδεται πολύ καλά, αλλά δεν επισκιάζονται, αφήνοντας έτσι μία γλυκόπικρη γεύση. Ευελπιστούμε πως, στην επόμενη έκδοση, τα πράγματα θα είναι καλύτερα, καθώς το MotoGP συνεχίζει να είναι ικανό για αληθινές συγκινήσεις όταν παραβλέπει κανείς τα προβλήματα. Ίδωμεν!

Βαθμολογία: 6 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ