ModNation Racers

Από τη φαντασία, στην... 3D άσφαλτο!

Η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων οδηγών είναι καλορυθμισμένη: οι σχετικές ρουτίνες ελέγχουν στους εικονικούς οδηγούς έτσι, ώστε κάθε επίπεδο δυσκολίας να ξεχωρίζει από το προηγούμενο και το επόμενό του. Χωρίς να κάνει τους αντιπάλους να δείχνουν... ηλίθιοι, αλλά ούτε και ανίκητοι, το ModNation Racers προσφέρει μια ισορροπία που πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια θα ζήλευαν. Όπως όμως είναι όμως λογικό, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στο πολλαπλό παιχνίδι ανάμεσα είτε σε φίλους (τοπικά), είτε σε χρήστες από όλο τον κόσμο (μέσω του PlayStation Network). Οι αγώνες στους οποίους συμμετείχαμε δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα καθυστέρησης, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και ολοκληρώνεται μέσα από απλά βήματα, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν θέμα με αυτήν ακόμη και οι αρχάριοι παίκτες.

Όσον αφορά στο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του ModNation Racers, αυτό που αφορά στο μηχανισμό δημιουργίας περιεχόμένου από τους ίδιους τους παίκτες, τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα απ' όσο ελπίζαμε όταν διαβάζαμε τις πρώτες ανακοινώσεις της Sony. Διαθέσιμη είναι μια μεγάλη γκάμα εργαλείων, την οποία οι gamers μπορούν να αξιοποιήσουν για να προσθέσουν αντικείμενα τόσο εντός όσο και εκτός κάθε αγωνιστικής πίστας. Από την προσθήκη ενός βουνού ως την εμφάνιση μίας λίμνης στην άκρη του οδοστρώματος, ο παίκτης μπορεί να κάνει τα πάντα και να κατασκευάσει ο,τιδήποτε θελήσει, αξιοποιώντας αυτήν την πληθώρα έτοιμων στοιχείων που προσφέρεται.

Είναι αλήθεια ότι - όπως και στην περίπτωση του LittleBigPlanet - η διαδικασία δημιουργίας μιας λεπτομερούς, εντυπωσιακής αγωνιστικής πίστας απαιτεί αρκετές ώρες ενασχόλησης. Είναι όμως και μαθηματικά βέβαιο πως μέσα στους επόμενους μήνες οι κάτοχοι του ModNation Racers θα έχουν πάρα πολλές επιλογές ανάμεσα στις αγωνιστικές πίστες που άλλοι gamers θα δημιουργήσουν και θα δημοσιεύσουν στην online υπηρεσία του συστήματος της Sony. Το γεγονός αυτό αυξάνει θεαματικά την αντοχή του τίτλου στο χρόνο, φυσικά, αφού μόνο η... φαντασία των συναδέλφων gamers οριοθετεί το τί μπορούν να κάνουν με τα εργαλεία που τούς δίνονται!

Εκεί κρύβεται, τελικά, η πραγματική αξία του ModNation Racers: κάθε παίκτης που αγαπά τα racing games, ούτως ή άλλως θα περάσει κάποιες ώρες με οποιονδήποτε τίτλο της κατηγορίας. Τα πολυάριθμα εργαλεία της παραμετροποίησης ή εξ αρχής δημιουργίας κάθε είδους αγωνιστικής πίστας, όμως, εμπλουτίζει όχι μόνο το ψυχαγωγικό περιεχόμενο που μπορούν να αξιοποιήσουν οι gamers, αλλά και το πώς το ModNation Racers τους εμπλέκει διασκεδαστικά στις διαδικασίες του. Το πλήρες τμήμα της συμμετοχής πολλών παικτών, ο άρτιος χειρισμός και οι πολύ καλοί τομείς των γραφικών και της παρουσίασης συμπληρώνουν άριστα το πιο σημαντικό εκείνο plus του τίτλου της Sony. Αγοράζουμε λοιπόν; Ναι, αδίστακτα. Αν μη τί άλλο για να διαπιστώσουμε τί θα... σκαρφιστούν οι συνάδελφοι gamers στις αγωνιστικές τους πίστες για να μάς δυσκολέψουν!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ