Microsoft Xbox Live Play, για Windows 8

Games αγαπημένα από το Xbox 360, σε PC και tablet

Το πόσο σημαντική είναι για ένα Δικτυακό κατάστημα εφαρμογών η κατηγορία των games έχει καταστεί, θεωρούμε, σαφέστατο από ποτέ. Eνώ το Google Play, για παράδειγμα, έχει μειώσει σημαντικά την απόσταση που το χώριζε από το App Store της Apple σε πολλές κατηγορίες apps, το δεύτερο παραμένει τόσο καλύτερο στα games, που για συγκεκριμένο ποσοστό του κοινού (τους gamers προφανώς) έχει νόημα η αγορά ενός iPad και όχι ενός tablet με Android. Η Microsoft φαίνεται να καταλαβαίνει πως έτσι έχουν τα πράγματα, καθώς και ότι το Marketplace των Windows 8 δεν προσφέρει ακόμη την ποικιλία που θα έπρεπε σε games. Εξ ου και η πρωτοβουλία του Xbox Live Play, που είχε μεν συζητηθεί στο παρελθόν αλλά παίρνει πλέον σάρκα και οστά επίσημα αυτές τις μέρες.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία κίνηση που σκοπό έχει να προωθήσει games τα οποία έχουν αγαπήσει και τιμήσει πάρα πολλοί gamers στο Xbox 360, αλλά στο νέο περιβάλλον των Windows 8 - τόσο της έκδοσης για PC με επεξεργαστές Intel/AMD, όσο και της έκδοσης RT, για επεξεργαστές ARM. Το όνομα του Xbox Live είναι πολύ ισχυρό στην αγορά των games και η αμερικανική εταιρεία - έχοντας επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε αυτό από το 2001 - εύλογα επιθυμεί να το αξιοποιήσει, ώστε να δώσει στα Windows 8 και το δικό τους Marketplace την extra ώθηση που χρειάζονται σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, δε, ουκ ολίγοι πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζεται το έδαφος για μια ενοποιημένη υπηρεσία α λα Xbox Live, την οποία θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τόσο τα PC, όσο και το επόμενο Xbox (το οποίο αναμένουμε ν' αποκαλυφθεί σε μερικούς μήνες).

Οι τίτλοι με τους οποίους ξεκινά το Xbox Live Play είναι οι Toy Soldiers, 4 Elements: Special Edition, Hydro Thunder Hurricane, Rocket Riot 3D, Reckless Racing Ultimate, Microsoft Solitaire Collection, Microsoft Mahjong, Microsoft Minesweeper, Taptiles, Adera, Pinball FX2, Wordament, Gunstringer: Dead Man Running, Ilomilo+ και Skulls of the Shogun. Από αυτούς ο τελευταίος κυκλοφορεί στο τέλος του μήνα, οι υπόλοιποι άμεσα, ενώ ο πρώτος είναι ο μόνος μη συμβατός με Windows RT - και άρα ασύμβατος με την παρούσα έκδοση του Surface, του tablet της Microsoft. Δεκαπέντε τίτλοι είναι ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα, μεν, θα έχει ωστόσο ενδιαφέρον να δούμε με τί ρυθμό θα προστίθενται περισσότεροι και πόσο σύντομα θα είναι σε θέση η αμερικανική εταιρεία να επιδείξει επίπεδο πληρότητας στην κατηγορία των games τέτοιο, ώστε το Marketplace των Windows 8/RT να μην υπολείπεται σε αυτήν. Με άλλα λόγια... ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ