Microsoft: στην Ε3 2018 με νέα πλάνα

Ο αμερικανικός κολοσσός ουσιαστικά εκτός LA Convention Center φέτος

Η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση για την ηλεκτρονική διασκέδαση, η Electronic Entertainment Expo ή αλλιώς γνωστότερη ως Ε3, θα ανοίξει τις πύλες της σε τρεις μήνες περίπου - όμως η Microsoft θεώρησε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει από τώρα τα σχέδια που έχει για την φετινή της συμμετοχή εκεί, για λόγους που μπορεί ή μπορεί να μην αποδειχθούν απογοητευτικοί για το κοινό της. Ο αμερικανικός κολοσσός παραδοσιακά είχε να επιδείξει μεγάλη κι εντυπωσιακή παρουσία εντός του Los Angeles Convention Center, στον ίδιο εκθεσιακό χώρο με την Sony και την Nintendo. Αυτόν τον Ιούνιο, ωστόσο, θα κινηθεί διαφορετικά.

Μέσα στο Los Angeles Convention Center η Microsoft θα έχει ένα πολύ μικρότερο από συνήθως περίπτερο, αφιερωμένο αποκλειστικά στο Mixer, την υπηρεσία "μετάδοσης" video games σε πραγματικό χρόνο που φιλοδοξεί να συναγωνιστεί κάποια στιγμή το δημοφιλέστατο Twitch. H επιλογή των Αμερικανών θα μπορούσε να είναι έμμεση παραδοχή του γεγονότος ότι το περίπτερο του Xbox One X/S θα φαινόταν τον Ιούνιο "φτωχό" σε νέα games δίπλα στα αντίστοιχα περίπτερα των PS4 και Switch: καλώς ή κακώς συνεχίζουν να είναι οι αποκλειστικές παραγωγές για κάθε φορμά αυτές που το χαρακτηρίζουν... και από τέτοιες τα δύο Xbox One δυστυχώς έχουν και ολιγάριθμες και κατώτερης ποιότητας φέτος.

O κολοσσός του Redmond, αντιθέτως, θα... "κάνει κατάληψη" στο Microsoft Theatre (πρώην Nokia Theatre) την εβδομάδα της Ε3 2018 - αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στο LA Convention Center και οι Αμερικανοί θα έχουν την ευκαιρία να το διαμορφώσουν όπως ακριβώς θέλουν ώστε να εξυπηρετήσει τόσο την συμμετοχή τους στην έκθεση όσο και άλλες τους δραστηριότητες. Εκεί, δε, θα λάβει χώρα και η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει η Microsoft στο πλαίσιο της Ε3 2018, και πάλι (όπως πέρυσι) την Κυριακή 10/6, πριν τις συνεντεύξεις Τύπου των υπόλοιπων εταιρειών. Θα αποδώσει επικοινωνιακά η νέα αυτή προσέγγιση του αμερικανικού κολοσσού ή θ' αποδειχθεί πως ήταν επιβεβλημένη επιλογή; Τον Ιούνιο θα μάθουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ