Microsoft: μετατροπέας χειριστηρίων ειδικά για ΑμεΑ

Αξιέπαινη πρωτοβουλία του αμερικανικού κολοσσού, διαθέσιμο φέτος το προϊόν

Μπορεί να πει κανείς πολλά για την Microsoft και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε με το Xbox One την παρουσία της στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης, δεν μπορεί όμως να μην αναγνωρίσει "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" όταν ο αμερικανικός κολοσσός αξιοποιεί τους πόρους του για να προσφέρει κοινωνικό έργο. Γιατί αυτό ακριβώς, χωρίς υπερβολή, είναι η ανάπτυξη και διάθεση από μέρους της Microsoft του φημολογούμενου - και πια επιβεβαιωμένου - Xbox Adaptiver Controller: ενός περιφερειακού που επιτρέπει, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε άτομα με σωματική αναπηρία να παίξουν video games παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως ή και καθόλου το τυπικό χειριστήριο των Xbox.


Ο Xbox Adaptive Controller είναι δύο πράγματα. Ένα: είναι ο ίδιος ένα ιδιότυπο χειριστήριο με δύο μεγάλα πλήκτρα τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν για συγκεκριμένες ενέργειες μέσω του Xbox Accesories app. Δύο: ένας προσαρμογέας πάνω στον οποίο παίκτες με πολλών διαφορετικών ειδών αναπηρίες ή δυνατότητα περιορισμένης κίνησης μπορούν να συνδέσουν περιφερειακά χειριστήρια που μπορεί ήδη να διαθέτουν, κατάλληλα για την δική τους εκάστοτε αδυναμία, και να προγραμματίσουν την συσκευή της Microsoft να τα αξιοποιεί. Ο Xbox Adaptive Controller έχει σχεδιαστεί με την βοήθεια φιλανθρωπικών ιδρυθμάτων που έχουν εκτενή εμπειρία των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ευρεία γκάμα ανθρώπων με αναπηρίες στην καθημερινή τους ζωή, η χρηστική του λοιπόν αξία είναι δεδομένη. Η Microsoft εξάλλου συγκέντρωσε και αξιοποίησε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις πολλών τέτοιων ανθρώπων προσφέροντάς τους να αξιολογήσουν προεκδόσεις του Xbox Adaptive Controller σε διάφορες φάσεις της δημιουργίας του.

Περισσότερα για το πώς λειτουργεί και τί προσφέρει το περιφερειακό του αμερικανικού κολοσσού μπορεί να δει κανείς στο σχετικό επίσημο video που δημοσιεύθηκε σήμερα. Πρόκειται αναμφίβολα για μία πρωτοβουλία εκ μέρους της Microsoft αξιέπαινη σε όλα τα επίπεδα, καθώς επιτρέπει σε χιλιάδες ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν είχαν κανέναν τρόπο να διασκεδάσουν με τα video games σε "παραδοσιακή" μορφή, να το κάνουν πλέον με περισσότερη άνεση από ποτέ. Θα κυκλοφορήσει αντί $99.99 (τα αξεσουάρ του χρεώνονται extra) κάποια στιγμή μέσα στο τρέχον έτος. Εντυπώσεις από την χρήση του μπορεί να μην καταθέσουμε, μεν, αλλά τα εύσημα στην Microsoft θα τα αποδώσουμε και πάλι μόλις το προϊόν κυκλοφορήσει. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ