Μείωση τιμής του PS Vita

Στην ιαπωνική αγορά αρχικά, εν αναμονή πληροφόρησης για την Ευρώπη

To PlayStation Vita είναι, κατά τη γνώμη μας, το ισχυρότερο, πληρέστερο και μακράν καλύτερο φορητό σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης αυτή τη στιγμή - όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν αντιμετωπίζει εδώ και καιρό "παιδικές ασθένειες", οι οποίες μέχρι στιγμής το έχουν εμποδίσει να σημειώσει την εμπορική πορεία που αξίζει. Η σχετική έλλειψη πολλών αληθινά ποθητών, ΑΑΑ τίτλων που θ' αναδείξουν το τί μπορεί να προσφέρει σε σχέση π.χ. με τα smartphones ή τα tablets, είναι μία τέτοια "παιδική ασθένεια". Την άλλη, ωστόσο, "παιδική ασθένεια" πολλοί εντοπίζουν στην αρχική τιμή πώλησής του, η οποία στα €249 (προτεινόμενη λιανική) ομολογουμένως δεν συνιστά ποσό αμελητέο για τα σημερινά δεδομένα. Για το πρώτο θέμα,αυτό της γκάμας διαθέσιμων games, όπως πάντα χρειάζεται χρόνος. Για το δεύτερο, ωστόσο, η Sony έκανε ήδη την πρώτη "ρυθμιστική" κίνηση, επισήμως πλέον.

Σε παρουσίαση που η ιαπωνική εταιρεία έκανε πριν από λίγες ώρες μέσω Internet, ανακοίνωσε τη μείωση τιμής πώλησης του PS Vita στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου κατά 20% περίπου. Έτσι αυτή διαμορφώνεται πλέον σε κάτι λιγότερο από 20000 γιεν ή 215 δολάρια και ισχύει πλέον και για τις δύο εκδόσεις, τόσο την "απλή" Wi-Fi όσο και την 3G, που έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Το ποσό αυτό - αν η Sony Europe επιβεβαιώσει αντίστοιχη μείωση τιμής - στην ελληνική αγορά θα "μεταφραζόταν" κατά πάσα πιθανότητα σε €199 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Τέτοια επίσημη ανακοίνωση δεν έχουμε ακόμη ούτε για την ευρωπαϊκή, ούτε για την αμερικανική αγορά, όμως η Sony είναι μία πολυεθνική με παγκόσμια στρατηγική και θα μάς εξέπληττε μια επιλογή της να μην μειώσει την τιμή πώλησης του PS Vita και στη Δύση, κάποια στιγμή σύντομα.

Επειδή μία μείωση τιμής "από μόνη της" δεν έχει νόημα, σωστά η Sony αποκάλυψε και ιαπωνοστρεφείς νέους τίτλους για το PS Vita, οι οποίοι αναμένει πως θα δώσουν - μαζί με το χαμηλότερο κόστος - ώθηση στις πωλήσεις του. Ο ένας είναι το Phantasy Star Online Portable 2, το οποίο θα διατεθεί και συνδυαστικά με το PS Vita σε "πακέτο" που θα έχει το ίδιο (!) κόστος με το "σκέτο" σύστημα της Sony. O άλλος είναι το Toukiden, η νέα δημιουργία της Omega Force που δημιουργεί τα δημοφιλέστατα στην Ιαπωνία Dynasty Warriors: αυτό επιτρέπει συμμετοχή 4 παικτών ταυτόχρονα και... πολύ θα θέλαμε να το δούμε και στη Δύση, αν μη τί άλλο μόνο γι' αυτό! Επιδείχθηκε ακόμη το άκρως εντυπωσιακό Final Fantasy X HD, το Gundam Breaker, το Valhalla Knights 3, αλλά και το υπέροχο Soul Sacrifice που κυκλοφορεί σε μερικές εβδομάδες. Ε, ένα Monster Hunter λείπει μόνο και... έχει καλύψει όλα τα "φετίχ" των Ιαπώνων το φορητό σύστημα της Sony!

Τόσο η μείωση τιμής του PS Vita, όσο και η κυκλοφορία του νέου Phantasy Star ισχύουν από τις 28 Φεβρουαρίου. Θα ανακοινώσει η Sony αντίστοιχη κίνηση για τη Δύση στην επικείμενη εκδήλωσή της στη Νέα Υόρκη; Μεθαύριο, θα το μάθουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ