Μάχη... διασήμων στο PS3, αποκλειστική

Εγκαίρως για την εορταστική περίοδο τo PlayStation All Stars Battle Royale

Ήταν πρακτικά αναπόφευκτο το PlayStation3 να μην έχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πλεονεκτική θέση όσον αφορά τους αποκλειστικούς γι' αυτό τίτλους, απέναντι στο Xbox 360. Το 2010 και το 2011 ήταν εντυπωσιακά "πλούσια" δωδεκάμηνα, όμως το 2012 έχει αρχίσει ήδη να φαντάζει ανησυχητικά φτωχό σε ΑΑΑ παραγωγές ειδικά για το οικιακό φορμά της Sony και - με εξαίρεση έναν αριθμό από αξιόλογες προτάσεις που διατίθενται μέσα από το PlayStation Store - ακόμη δεν έχουμε εικόνα για το πώς και με ποια "όπλα" θα πορευθεί το PS3 προς την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σαφώς αναμένουμε να μάθουμε κάποια πράγματα στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο, στο μεσοδιάστημα ωστόσο η Sony αποκάλυψε τουλάχιστον έναν νέο δικό της τίτλο που προφανώς μόνο στο PS3 θα μπορεί να παίξει κανείς: το PlayStation All Stars Battle Royale.

Πρόκειται για έναν τίτλο μάχης σώμα με σώμα ο οποίος - ε, δικαίως - έχει παραλληλιστεί με το Super Smash Brothers του Nintendo Gamecube. Η βασική ιδέα είναι όντως κοινή: διαθέσιμη είναι στον παίκτη μία πλειάδα από εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους χαρακτήρες, οι οποίοι είναι πρωταγωνιστές άλλων γνωστών video games, και σκοπός είναι να αναδειχθεί ο νικητής ανάμεσα σε έως και 4 συμμετέχοντες. Το στοιχείο-κλειδί εντοπίζεται, όπως θα παρατηρήσουν οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital με... καλή μνήμη, στο γεγονός ότι όλη η δράση λαμβάνει χώρα στην ίδια οθόνη, οπότε ανάμεσα σε 4 παίκτες ο όλος μηχανισμός δεν θυμίζει τόσο fighting game όσο... party game!

Η γκάμα των χαρακτήρων που θα είναι διαθέσιμοι στο PlayStation All Stars Battle Royale αναμένεται ευρύτατη, η Sony έχει ωστόσο επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής μόνο τους Kratos, Parappa, Sly Cooper, Fat Princess, Colonel Radec και Sweet Tooth. Κάθε χαρακτήρας μάχεται με το ιδιότυπο στυλ, τις κινήσεις και τα όπλα που έχουμε συναντήσει στα games όπου πρωταγωνιστούν, ενώ για τις ανάγκες του PlayStation All Stars Battle Royale έχουν αποδοθεί στον καθένα και πρόσθετες δυνατότητες. Η Superbot, η ομάδα δημιουργίας του νέου τίτλου, υπογραμμίζει πως ναι μεν στόχος είναι η "παρεΐστικη" διασκέδαση στο σαλόνι ανάμεσα σε φίλους που ενδεχομένως δεν έχουν καμία επαφή με τα fighting games, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο νέος τίτλος στερείται "βάθους" και επιλογών αν θέλει κανείς να τον εξερευνήσει με λεπτομέρεια. Γι' αυτό το σκοπό, άλλωστε, έχουν επιστρατευθεί ως σύμβουλοι ακόμη και πρωταθλητές των Street Fighter - κάτι που σαφώς θα βοηθήσει και στην απαραίτητη ισορροπία ικανοτήτων ανάμεσα σε τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες.

Το PlayStation All Stars Battle Royale ολοφάνερα απευθύνεται κυρίως στο ευρύ, οικογενειακό κοινό: αυτό που... υποτιμητικά οι αφοσιωμένοι gamers ονομάζουν "casual". Από τα όσα έχει επιδείξει ωστόσο μέχρι στιγμής η Sony δεν καθίσταται σαφές με ποιό τρόπο σκοπεύει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού αυτού - εννοούμε, με ποιόν άλλο τρόπο πέρα απο την αγάπη που έχει το κοινό του PlayStation στους χαρακτήρες εκείνους που έχουν εμφανιστεί σε όλα σχεδόν τα οικιακά και φορητά συστήματα της Sony τα τελευταία 15 χρόνια. Η αποστολή του νέου τίτλου είναι δύσκολη γιατί, ας μην ξεχνάμε, ακριβώς αυτό το κοινό είναι κι εκείνο που εντυπωσιάζεται δυσκολότερα και βαριέται ευκολότερα. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να μάθουμε πιο πολλά για τους μηχανισμούς παιχνιδιού του PlayStation All Stars Battle Royale και για τους υπόλοιπους χαρακτήρες που θα συμμετάσχουν σε αυτό. Αν μη τί άλλο επειδή, με δεδομένο πως το απίθανο God of War Ascension θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο, ίσως να είναι ο τίτλος της Superbot αυτός που θα κληθεί να... σηκώσει στους ώμους του το βάρος της καταιγιστικής δράσης για PS3 τα φετινά Χριστούγεννα. Εν αναμονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ