Magic: The Gathering, σύντομα... παντού

Εκδόσεις του διάσημου επιτραπέζιου παιχνιδιού για tablets, PS3 και Xbox 360

Είναι αλήθεια πως δεν επιβιώνουν... απαραίτητα όλα τα ιστορικά brands με την πάροδο των ετών - πόσο μάλλον των δεκαετιών. Υπάρχουν κάποια, ωστόσο, που φαίνεται να "αντέχουν" στο πέρασμα του χρόνου περισσότερο από άλλα και το Magic: The Gathering, ένα από τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια με κάρτες (ναι... τις χάρτινες αρχικά!) είναι σαφώς ένα από αυτά. Δύο δεκαετίες μετά την εμφάνιση της πρώτης του έκδοσης συνεχίζει να συγκεντρώνει νέο κοινό - τόσο στην παραδοσιακή όσο και στην ψηφιακή μορφή του εδώ και κάποια χρόνια - και η εκδότρια εταιρεία του, η Wizards of the Coast, ανακοίνωσε νέες εκδόσεις όλων των "εκδοχών" του. Συμπεριλαμβανόμενης και νέας έκδοσης όχι μόνο για οικιακά συστήματα διασκέδασης, αλλά ακόμη και για... iOS και Android!

Πράγματι, η σειρά προϊόντων "Magic 2014" δεν περιλαμβάνει μόνο "αναβαθμίσεις": αυτές έρχονται τόσο στο παραδοσιακό παιχνίδι με υλικές κάρτες, ναι, όσο και στη Δικτυακή εκδοχή του (το Magic Online που για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στην αμερικανική αγορά). Έκδοση του Magic: The Gathering, ωστόσο, αποκτούν πλέον με τη μορφή του νέου Duels of Planeswalkers τόσο το PS3 και το Xbox 360 (μέσω PSN και Xbox Live), όσο και τα iPad και για tablet με Android, αλλά και τα PC (μέσω Steam). Δεν θα κυκλοφορήσουν όλες οι εκδόσεις ταυτόχρονα, και δεν θα κυκλοφορήσουν όλες σ' όλες τις χώρες, όμως είναι βέβαιο πως κάποιες θα είναι διαθέσιμες σε κάθε φίλο των Magic: The Gathering μέσα στο τρέχον έτος.

Ε, "με αυτά και με κείνα" είναι να μην πιστεύει η Wizards of the Coast πως τα 20α γενέθλια του Magic: The Gathering θα βρουν το διάσημο παιχνίδι με περισσότερους "ακόλουθους" από ποτέ; Είναι ήδη 12 εκατομμύρια ενεργοί παγκοσμίως και αυξάνονται συνεχώς. Οι εντυπώσεις μας από τις ψηφιακές εκδόσεις θα κατατεθούν όταν αυτές διατεθούν και για το ελληνικό κοινό. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ