LittleBigPlanet 2

Δημιουργικότερο, εντυπωσιακότερο, καλύτερο!

Υπάρχει πρόσθετος λόγος για τον οποίο επιβάλλεται οι παίκτες ν' ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο από κάθε κόσμο του LBP2: το συγκεκριμένο υλικό θα αξιοποιηθεί στη συνέχεια στο εμπλουτισμένο δημιουργικό τμήμα του τίτλου, όπου όλοι είναι σε θέση να σχεδιάσουν δικά τους επίπεδα, να τοποθετήσουν τους μηχανισμούς που ορίζουν τί συμβαίνει μέσα σ' αυτά, να επιλέξουν συγκεκριμένες αντιδράσεις για το Sackboy, ακόμη και να ηχογραφήσουν με τη δική τους φωνή, τα επιφωνήματά του! Ο σχεδιασμός των επιπέδων που προσφέρονται εξ αρχής, βέβαια, στο LBP2 είναι επίσης πιο περίπλοκος, τα χρώματα έχουν επιλεγεί με τρόπο πιο τολμηρό και το συνολικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακότερο. Οι χαρακτήρες, άλλωστε, που θα συναντήσει το Sackboy στην πορεία του προς τον τελικό αντίπαλο κάθε επιπέδου είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, εμπνέοντας τους παίκτες να επιδιώξουν την ίδια ποικιλία και στις δικές τους δημιουργίες.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, θα είχαν μία "ψεύτικη" αίσθηση αν το LBP2 δεν διέθετε - και σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό - το χαρακτηριστικό γνώρισμα του προκατόχου του: το σύστημα εξομοίωσης των νόμων της φυσικής, το οποίο κάνει όλα όσα συμβαίνουν "πιστευτά". Κάθε αντικείμενο στα επίπεδα του τίτλου έχει αληθοφανές βάρος και ανάλογη συμπεριφορά, οπότε επηρεάζεται άμεσα ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί και το πώς θα αλληλεπιδράσει με τα άλλα στοιχεία κάθε επιπέδου. Εκεί εισέρχεται και το στοιχείο της "έξυπνης" χρήσης των αντικειμένων, αφού αυτή δεν είναι μόνο μία πιθανή. Κι αυτή η παράμετρος μπορεί να "κάνει τη διαφορά" ανάμεσα σε ένα επίπεδο που ένας παίκτης έχει σχεδιάσει με τυπικό, αναμενόμενο τρόπο, και ένα που έχει σχεδιαστεί διαφορετικά, αντισυμβατικά και με φαντασία.

Σημαντική σε όλα αυτά είναι και η Δικτυακή προέκταση που έχει το δημιουργικό τμήμα του LittleBigPlanet2. Οι παίκτες μπορούν να συνδεθούν στο PlayStation Network κι από κει στον ειδικό τομέα της κοινότητας του LBP2, απ' όπου μπορούν όχι μόνο να δημοσιεύσουν τις δικές τους δημιουργίες, αλλά και να κάνουν download τις δημιουργίες άλλων συναδέλφων gamers από κάθε γωνιά του πλανήτη, να τις βαθμολογήσουν κι έτσι ν' αναδείξουν τις προσπάθειες όπου το μεράκι και η προσοχή στη λεπτομέρεια έφεραν ολοφάνερο αποτέλεσμα. Τα extra αυτά επίπεδα αυξάνουν θεαματικά και την αντοχή του τίτλου στο χρόνο, η οποία είναι ήδη σημαντική ακόμη κι αν λάβει κανείς μόνο το εκτενές τμήμα για έναν παίκτη στα υπόψιν. Είμαστε όμως βέβαιοι πως κάθε κάτοχος PS3 θα αξιοποιήσει τα καλύτερα, τουλάχιστον, από όσα έχει να προσφέρει η φαντασία άλλων gamers τον επόμενο καιρό.

Εν συντομία; Το LBP2 είναι απλώς... must. Η Media Molecule κατάφερε για δεύτερη φορά να προσφέρει στους κατόχους PlayStation3 μια παραγωγή μοναδική στο είδος της: έναν τίτλο που μπορεί και άφθονη διασκέδαση να προσφέρει, και πρωτοτυπία, και προσεγμένο τεχνικό τομέα, και μία διέξοδο στη δημιουργικότητα πολλών παικτών που πάντα σκέφτονταν τί θα έκαναν αν βρίσκονταν στη θέση εκείνων που ααπτύσσουν τ' αγαπημένα τους games. Ε, τώρα μπορούν να αποδείξουν και πρακτικά αν όντως μπορούν να... γίνουν "Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη", αφού τα εργαλεία που τούς προσφέρει το LBP2 είναι αυτά ακριβώς που χρησιμοποίησε και η Media Molecule! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η εταιρεία προσέλαβε στο σχεδιαστικό της τμήμα ανθρώπους που ξεχώρισαν για τις δημιουργίες τους στο πρώτο LittleBigPlanet. Το όνομά σας στα credits του LittleBigPlanet 3, λοιπόν...; Γιατί όχι;

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ