Killzone, η τριλογία

Και οι τρεις τίτλοι της σειράς, με τα extras τους, σ' εκπληκτική τιμή

Ναι, ήταν πιθανότατα η σειρά των Halo της Bungie για το Xbox 360 αυτή που έφερε στο προσκήνιο τις... Δικτυακές συγκρούσεις στο σαλόνι - με συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας δηλαδή και όχι με PC. Όμως η αντιπρόταση της Sony, τα Κillzone, όχι μόνο προσέφερε ικανό ανταγωνισμό στα Halo, αλλά έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και υπολογίσιμης εμπορικής επιτυχίας. Όχι τυχαία. Οι δημιουργίες της Guerilla Games (που για την πολύ καλή δουλειά της τελικά αγοράστηκε από τη Sony και είναι πλέον απόλυτα εστιασμένη στα PlayStation) επέδειξαν, η κάθε μία για τα δεδομένα του καιρού της, εντυπωσιακό οπτικοακουστικό τομέα, φροντισμένη σεναριακή και καλλιτεχνική επιμέλειά, καθώς και πολυάριθμες επιλογές παιχνιδιού. Και σε λίγες εβδομάδες οι κάτοχοι ενός PS3 θα είναι σε θέση να αποκτήσουν όλη τη σειρά των τίτλων αυτών, σε ένα "πακέτο", με πολλά extras και - κυρίως - σε συμφέρουσα τιμή, με την Killzone Trilogy της Sony.

Η συλλογή θα προσφέρει, όπως εύκολα φαντάζεται κανείς, τα τρία Killzone - το πρώτο εκ των οποίων, βέβαια, δεν είχε κυκλοφορήσει στο PS3 αλλά στο PS2. Αυτό σημαίνει πως για την κυκλοφορία της τριλογίας, η Sony επένδυσε τον απαραίτητο χρόνο και χρήμα ώστε το αρχικό Killzone να ανανεωθεί για τα δεδομένα του PS3, με γραφικά υψηλής ευκρίνειας και ήχο υψηλής πιστότητας, καθώς και τα Trophies που οι κάτοχοι του οικιακού συστήματος της ιαπωνικής εταιρείας αναμένουν πλέον σε κάθε νέο τίτλο. Όσον αφορά στα Killzone 2 και Killzone 3, που φυσικά προσφέρουν ήδη τα παραπάνω, η Sony περιλαμβάνει στο περιεχόμενο της Killzone Trilogy όλο το extra υλικό (DLC) που είχε διαθέσει κατά τη διάρκεια της εμπορικής πορείας των τίτλων μέσω PlayStation Network. Έτσι παρόντα είναι τα Steel & Titanium Map Pack, Flash & Thunder Map Pack και Napalm & Cordite Map Pack για το Killzone 2, καθώς και τα Steel Rain Map Pack, Retro Map Pack και From The Ashes Map Pack για το Killzone 3.

Η τριλογία των Killzone θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Οκτωβρίου στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €49.99, η οποία κρίνεται πάρα πολύ καλή για το πλήθος και την ποιότητα του περιεχομένου που προσφέρεται. Βέβαια, εν έτει 2012, τίθεται και το ερώτημα του... πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των κατόχων PS3 που αγαπούν τους τίτλους δράσης πρώτου προσώπου και δεν έχουν ήδη στη συλλογή τους τα Killzone 2 και Killzone 3. Ίσως δεν είναι τόσο μεγάλο, ναι, αλλά η πελατειακή βάση των PS3 αγγίζει ήδη τα 70 εκατομμύρια, οπότε σε "απόλυτα νούμερα" αυτό το ποσοστό δεν αντιστοιχεί σε... ολιγάριθμους καταναλωτές ακριβώς! Εξάλλου ένας επίσης μεγάλος αριθμός καταναλωτών πιθανότατα θα αγοράσει το πρώτο του PS3 αυτές τις γιορτές, οπότε η τριλογία των Κillzone γι' αυτούς είναι αυτομάτως μία πολύ καλή συνοδευτική αγορά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ