Και επίσημα: PlayStation Move!

Λεπτομέρειες για το νέο χειριστήριο της Sony

Το PlayStation Move είναι περιφερειακό, θα πωλείται λοιπόν με όλες τις μορφές που έχουμε συναντήσει και συνηθίσει μέχρι σήμερα: αυτόνομα, σε συνδυασμό με συγκεκριμένα video games, αλλά και σε ειδική συσκευασία του PlayStation3. Στην αυτόνομη Starter μορφή του το PlayStation Move θα περιλαμβάνει ένα χειριστήριο, ένα PlayStation Eye, έναν πλήρη τίτλο και ένα Blu-ray με demos διαφόρων ειδών - αυτό το kit θα πωλείται για "λιγότερα από 100 δολάρια" (πολύ θα θέλαμε μία τιμή ανάμεσα στα €69.99 και €79.99 στα ευρωπαϊκά καταστήματα... αλλά θα δείξει). Και λίγο υψηλότερη να είναι, ωστόσο, παραμένει ανταγωνιστική αν σκεφτεί κανείς ότι το PlayStation Eye από μόνο του αυτή τη στιγμή κοστίζει €40 στα καταστήματα και μπορεί να αξιοποιηθεί αυτόνομα με μία σειρά από games του PlayStation Store.

Τιμές για το συνδυασμό του PlayStation Move με ειδικά γι' αυτό games ή για το "πακέτο" με PS3 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά αναμένονται να είναι συμφέρουσες - αν μη τί άλλο, η Sony σαφώς επιθυμεί να φέρει το PlayStation Move στα χέρια όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτών, όσο το δυνατόν συντομότερα. Τιμές πώλησης αναμένουμε ακόμη τόσο για τον Sub-Controller (δεν νομίζουμε να κοστολογηθεί υψηλότερα από €20 ή €25), όσο και για το χειριστήριο του PlayStation Move μόνο του, αφού υπάρχει σημαντικός αριθμός κατόχων PS3 που έχει ήδη αγοράσει και χρησιμοποιεί το PlayStation Eye.

Με τo PlayStation Move δυστυχώς το αθηνόραμαdigital.gr δεν είχε μέχρι στιγμής την ευκαιρία προσωπικής επαφής - θα την έχει ωστόσο στην Ε3 2010 στο Los Angeles τον Ιούνιο, οπότε οι φίλοι και οι φίλες του μπορούν να περιμένουν αναλυτικές εντυπώσεις από τη χρήση του, με ακόμη πιο πολλά games απ' όσα επιδείχθηκαν στην GDC 2010. Το PlayStation Move προς το παρόν πάντως δείχνει να προσφέρει όλα όσα η Sony υπόσχεται: ακριβή χειρισμό (προσαμοσμένο στα δεδομένα της υψηλής ευκρίνειας), ευρεία υποστήριξη σε software (πολύ σημαντική ειδικά στην αρχή) και λογική τιμή πώλησης (καθώς πρέπει να συνυπολογίσει κανείς ότι ουσιαστικά αγοράζει δύο περιφερειακά). Η σύγκρουση με το Natal της Microsoft αναμένεται πλέον να είναι αληθινά σκληρή και... Wii; Ποιό Wii;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ