Και εν τέλει... όντως Wii HD;

Εν όψει Ε3, έντονη φημολογία - πολύ έντονη, όμως!

Με τοποθετημένες πια τις τρεις πρωταγωνίστριες εταιρείες στο χώρο του gaming - Sony, Microsoft και Nintendo - λίγο έως πολύ με τρόπο σαφή, η αλήθεια είναι ότι από την επερχόμενη έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο δεν περιμέναμε μεγάλες εκπλήξεις. Βεβαίως προσβλέπαμε στην πρώτη μας επαφή με το PSP2, στις νέες εκδόσεις αγαπημένων games και σε κάποιους νέους τίτλους για όλα τα φορμά, αλλά σε τίποτε τόσο ένα νέο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας. Αν, ωστόσο, οι αναφορές που έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται ως "ανώνυμες διαρροές" από πολλαπλά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες 12 ώρες αληθεύουν, η Nintendo όντως σκοπεύει να κάνει κάτι για το γεγονός ότι τεχνολογικά έχει μείνει πολύ πίσω από τις Sony και Microsoft, καθώς και για το γεγονός ότι οι πωλήσεις του Wii έχουν επιβραδυνθεί ανησυχητικά πλέον. Τί; Να ανακοινώσει νέο σύστημα διασκέδασης για το σπίτι, να τι!

Οι πολλαπλές αναφορές έρχονται από γνωστά περιοδικά και Web sites εξειδικευμένα στα video games, τα οποία υποστηρίζουν ότι το νέο σύστημα θα υποστηρίζει - επιτέλους - αναλύσεις υψηλής ευκρίνειας, αλλά και ότι ο τρόπος χειρισμού του θα είναι ανασχεδιασμένος και θα έχει προσαρμοστεί κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτό το άλμα των 3D γραφικών. Μία ανώνυμη αναφορά ισχυρίζεται πως το νέο σύστημα δεν είναι απλώς ένα "Wii HD" αλλά "ισχυρότερο από το PlayStation3", κάτι που θα ερχόταν σε αντιπαράθεση με τις συνήθειες της Nintendo (αφού θα σήμαινε πως ως προϊόν θα ήταν ακριβό) αλλά φυσικά δεν αποκλείεται σε καμία περίπτωση. Μία άλλη πηγή υποστηρίζει πως το ίδιο το χειριστήριο ενσωματώνει δική του οθόνη (!), ενδεχομένως και αφής, κάτι που θα άνοιγε νέες προοπτικές για αλληλεπίδραση με games ειδικά σχεδιασμένα για να το αξιοποιούν. Πολλές από τις προαναφερθείσες πηγές, δε, βεβαιώνουν για συμβατότητα του νέου συστήματος με games του Wii.

Όλες σχεδόν οι πηγές συμφωνούν στο ότι "πρόθεση της Nintendo με αυτό το σύστημα είναι να ξανακερδίσει τους αφοσιωμένους gamers", στο ότι "το σύστημα ήδη έχει επιδειχθεί στις μεγάλες ανεξάρτητες εταιρείες ανάπτυξης games και αυτές κάνουν τα σχέδιά τους για τους πρώτους τους τίτλους σε αυτό", αλλά και στο ότι "το νέο σύστημα δεν θα κυκλοφορήσει νωρίτερα από τα μέσα του 2012". Για το αν και κατά πόσο λειτούργησε θετικά για το Nintendo 3DS η ανακοίνωσή του έναν ολόκληρο χρόνο πριν την κυκλοφορία του δεν το γνωρίζουμε, για να σχολιάσουμε πώς θα επηρέαζε μία ανακοίνωσή του τον Ιούνιο και... κυκλοφορία του 12 μήνες μετά. Σίγουρα δεν υπάρχει χρόνος για ανάπτυξη games για νέο σύστημα μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα, ωστόσο, οπότε το 2012 από τα μέσα του και μετά είναι πρακτικά επιβεβαιωμένο. Όλα αυτά, φυσικά, αν υπάρχει αλήθεια σε όλες αυτές τις αναφορές: ότι η Nintendo σχεδιάζει επόμενο σύστημα είναι... εκ των ουκ άνευ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σκοπεύει να το αποκαλύψει σύντομα και δη από τώρα. Ένα είναι το βέβαιο: πολλές, πάρα πολλές μας φαίνονται πια οι μέρες ως την 7η Ιουνίου!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ