Infamous 2

Επιστροφή... με πιο πολλά volt!

Όλα τα υπόλοιπα πράγματα που χαρακτηρίζαν το Infamous, πάντως, χαρακτηρίζουν και το διαδοχό του. Ο Cole κινείται με άνεση γύρω στην πόλη και πάνω από αυτήν, αξιοποιεί ηλεκτρικές επιθέσεις - διαφορετικής δύναμης και συγκέντρωσης - από μακρυά και από κοντά, τις συνδυάζει και βέβαια... χρειάζεται να κρυφτεί για λίγο, όταν δεχθεί πολλά ισχυρά χτυπήματα, ώστε η ενέργειά του να αναπληρωθεί σιγά-σιγά. Το στοιχείο στο οποίο η Sucker Punch έχει στηρίξει πιο πολλά αυτή τη φορά σχετίζεται με τις "αγαθές" ή "κακοπροαίρετες" επιλογές που μπορεί να κάνει για το πώς θα αντιμετωπίσει μία κατάσταση: κάθε τέτοια επιλογή έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως για να δουν το σύνολο των όσων μπορούν να συμβούν στο σενάριο, οι παίκτες θα χρειαστεί να παίξουν τον τίτλο δύο ή περισσότερες φορές. Η επιλογή της Sucker Punch χαρίζει προφανώς στην παραγωγή της μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο (και η διάρκειά της είναι ήδη πάνω από 15 ώρες), υποψιαζόμαστε όμως ότι αυτό το "σύστημα των επιλογών" θα ήταν καλύτερο αν δεν ήταν τόσο... άσπρο/μαύρο. Αν έθετε αληθινά διλήμματα, δηλαδή, κι όχι απλώς "σώζω τους γύρω μου" ή "σπέρνω την καταστροφή αδιακρίτως".

Στον τεχνικό τομέα, πάντως, δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφιβολίες: το Infamous 2 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά games του είδους αυτή τη στιγμή, ευδιάκριτο άλμα από το αρχικό Infamous και ένα από τα... demo games του PlayStation3. Τα περιβάλλοντά του είναι εκπληκτικά λεπτομερή αν σκεφτεί κανείς πόσο εκτενή είναι, ο Cole κινείται ομαλά και πειστικά, τα οπτικά εφέ είναι φροντισμένα, η όλη ατμόσφαιρα κινείται όντως σε... κινηματογραφικά επίπεδα ενίοτε. Από κοντά και ο ήχος, με "δυνατά" εφέ, πολύ καλή συνοδευτική μουσική και προσεγμένη απόδοση των διαλόγων των χαρακτήρων (δεν θα σταθούμε στο... χάρτινο περιεχόμενό τους όμως!). Ο χειρισμός είναι ακριβής - κάποια προβλήματα υπάρχουν ενίοτε με την κάμερα που ακολουθεί τη δράση, αλλά δεν είναι σοβαρά - ενώ οι επιλογές και οι ρυθμίσεις περιορίζονται στα βασικά, χωρίς να λείπει κάτι σημαντικό.

Είναι, συνοψίζοντας, περισσότερο από... προφανές το πόσο άξιο προσοχής είναι το Infamous 2 για τους κατόχους PlayStation3 και τους θιασώτες των action adventure games γενικότερα. Για όσους τυγχάνουν και τα δύο, είναι απλώς επιβεβλημένη αγορά. Αξίζει να αναφερθεί, δε, πως στο Infamous 2 μπορούν να συνεισφέρουν και οι ίδιοι οι gamers δημιουργώντας αποστολές μέσα στο ίδιο το περιβάλλον της New Marais, τις οποίες "δημοσιεύουν" μέσω του PlayStation Network και οι συνάδελφοι gamers απ' όλο τον κόσμο μπορούν να παίξουν (και να βαθμολογήσουν) δωρεάν. Στα LittleBigPlanet αυτό το στοιχείο είχε δουλέψει εκπληκτικά, προσφέροντας πρακτικά αμέτρητες ώρες ψυχαγωγίας - και αν συμβεί το ίδιο με το Infamous 2, θα μιλάμε για το action adventure με τη μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο... ever. Δεν είναι λίγο όταν παλιότερα είμασταν ΟΚ με τις 7 και τις 8 ώρες, έτσι δεν είναι; Ε, ναι!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ