GT Sport: νέο περιεχόμενο και μια ενδιαφέρουσα αλλαγή

Εφικτή πλέον η αγορά αυτοκινήτων με χρήματα, έστω και όχι όλων, απευθείας από το PS Store

O διάσημος τίτλος αγώνων ταχύτητας της Sony για το οικιακό της σύστημα, το GT Sport, συνεχίζει πολλούς μήνες μετά από την κυκλοφορία του να εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο, επιλογές και λειτουργίες - η αναβάθμιση υπ' αριθμόν 1.23, ωστόσο, η οποία έγινε διαθέσιμη μόλις στην Ιαπωνία και θα είναι διαθέσιμη μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα και στην Ευρώπη, φέρνει μία μεγάλη αλλαγή στο νεότερο Gran Turismo. Συγκεκριμένα: ενεργοποιεί για πρώτη φορά ένα σύστημα μικροσυναλλαγών (microtransactions) το οποίο προσφέρει την δυνατότητα απόκτησης αυτοκινήτων και απευθείας μέσα από το PlayStation Store.

Οι μηχανισμοί μικροσυναλλαγών έχουν βέβαια (και δικαίως σε πολλές περιπτώσεις) κατακριθεί σφόδρα από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό ως συστήματα έτσι σχεδιασμένα ώστε να αποσπούν από τους παίκτες τεχνηέντως περισσότερα χρήματα - ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, ευτυχώς, η Polyphony Digital φαίνεται να υλοποίησε την δική της εκδοχή ακριβοδίκαια. Οι gamers μπορούν να αγοράσουν, αντί να "ξεκλειδώσουν" δηλαδή παίζοντας το GT Sport, μόνο τα οχήματα που κοστίζουν λιγότερο από 2 εκ. credits - οπότε τα πραγματικά σπάνια και ποθητά συνεχίζουν να μην είναι διαθέσιμα με τον... εύκολο τρόπο. Επίσης εννοείται πως δεν υπάρχει κανένα όχημα που να μην μπορεί να κερδηθεί με αγώνες στο GT Sport και να πρέπει ν' αγοραστεί οπωσδήποτε (με σχετική επιλογή γίνεται ακόμη και ν' απενεργοποιηθεί το εικονίδιο αγοράς μέσω PS Store ώστε να μην εμφανίζεται καθόλου).

Τα αγοράσιμα αυτοκίνητα κοστίζουν €0.99-€2.99 έκαστο και, βάσει της τελευταίας καταμέτρησης των διαθέσιμων συνολικά στο GT Sport, ανέρχονται σε 220 περίπου. Τα υπόλοιπα 25 ή 30 είναι τα μη αγοράσιμα. Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ποιά θα είναι η υποδοχή και οι αντιδράσεις της κοινότητας του Gran Turismo σε αυτήν την νέα εξέλιξη, με δεδομένο το γεγονός ότι αυτοί ξεπερνούν πια τα 5 εκατομμύρια τακτικούς συμμετέχοντες και είναι, σε σημαντικό τους ποσοστό τελικά, αφοσιωμένοι ακόλουθοι της σειράς των GT και όχι "ευκαιριακοί" εικονικοί οδηγοί.

H ίδια αναβάθμιση του GT Sport προσθέτει 7 νέα οχήματα: τα 2002 Daihatsu Copen Active Top, 1962 Ferrari 250 GTO CN.3729GT, Ford GT LM Spec II Test Car, 2015 Honda S660, 1991 Honda Beat, 1991 Mazda 787B και 2017 Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ (το όχημα που οδηγεί στην Formula 1 ο Lοuis Hamilton). Προσθέτει επίσης μία νέα - φανταστική - αγωνιστική πίστα, το Circuit de Sainte-Croix, που προσφέρεται με 3 διαφορετικές διαδρομές και τις αντίστροφές τους για σύνολο 6 συνολικά. Προστίθενται ακόμη τρεις καινούργιοι αγώνες στην επιλογή παιχνιδιού GT League, ενώ οι παίκτες μπορούν πλέον να σχεδιάσουν λογότυπα πάνω στις στολές και τα κράνη των οδηγών τους (και να τους φωτογραφίζουν στο Scapes). Η αναβάθμιση έχει μέγεθος 3.6GB και από 2/8 θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Ίσα-ίσα προλαβαίνουμε να δούμε τί... ελλείψεις έχει το εικονικό μας γκαράζ, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ