God of War, επίσημα στις 20 Απριλίου

H πρώτη περιπέτεια του Kratos ειδικά για PS4, η σημαντικότερη κυκλοφορία ΑΑΑ της άνοιξης

To PlayStation4 είχε πέρυσι μία χρονιά πάρα πολύ καλή όσον αφορά στα αποκλειστικά γι' αυτό games και το 2018 δείχνει να ακολουθεί τα ίδια βήματα: μετά από το ριζικά ανασχεδιασμένο Shadow of the Colossus, που κυκλοφορεί σε μερικές ημέρες, σειρά έχει η διάθεση όλης της σειράς των τίτλων PlayLink στις αρχές Μαρτίου και ακολουθούν τα Spider-Man, Detroit και Dreams κατά πάσα πιθανότητα μετά το καλοκαίρι. Όμως... κακά τα ψέματα. Το νέο God of War είναι αυτό που το πιστό κοινό των PlayStation περιμένει με περισσότερη ανυπομονησία απ' ό,τι οποιονδήποτε άλλον τίτλο του PS4 για φέτος - και μετά από πολλές συζητήσεις και εικασίες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του, έχουμε επιτέλους την επίσημη: η καινούργια περιπέτεια του Kratos (και του γιού του) θα γίνει διαθέσιμη σε υλική και αμιγώς ψηφιακή μορφή στις 20 Απριλίου.

Ο διευθυντής παραγωγής του νέου God of War, ο Cory Barlog, γνωστοποίησε την είδηση στο επίσημο blog της Sony Interactive Entertainment δίνοντας στην δημοσιότητα και νέο trailer από τον τίτλο, αυτό που παραθέτουμε. Στην συνέχεια έκανε αναφορά στις διάφορες εκδόσεις του God of War που θα γίνουν διαθέσιμες και τα bonus που εξασφαλίζει η προπαραγγελία τους: η Sony θα προσφέρει μία έκδοση που θα πωλείται απευθείας από το PlayStation Store (Digital Edition), μία σε υλικό μέσο αποθήκευσης και μεταλλική συσκευασία συνοδευόμενη από comic της Dark Horse που θέτει το σεναριακό υπόβαθρο του τίτλου (Limited Edition) και μία συλλεκτική με αγαλματίδιο, χάρτη και κάποια extras ακόμη (Collector's Edition). Θα κυκλοφορήσει φυσικά και η "απλή" εμπορική έκδοση στην τυπική συσκευασία των games για PS4/PS4 Pro.



Το νέο God of War δείχνει άκρως εντυπωσιακό τεχνικά και αρκούτως "κινηματογραφικό" στην παρουσίασή του, δεν παύει ωστόσο να είναι και ένα όχι μικρό "στοίχημα" για την Sony καθώς χαρακτηρίζεται από αρκετές αλλαγές σε σχέση με τις παραγωγές που είχαν διατεθεί για PS2 και PS3. O Barlog έχει ήδη διευκρινίσει πως δεν θα ακολουθηθεί η τακτική της προπληρωμής Season Pass ή μετέπειτα διάθεσής του για το God of War, πράγμα που σημαίνει πως είτε ο τίτλος είναι αποκλειστικά σεναριακός και δεν θα περιλαμβάνει επιλογές παιχνιδιού για πολλούς παίκτες (multiplayer), είτε το όποιο extra υλικό γι' αυτόν θα διατεθεί από την Sony σε δεύτερο χρόνο δωρεάν. Ο,τιδήποτε κι από τα δύο να ισχύει, ήταν πάντοτε η καταιγιστική δράση και η σινε-ατμόσφαιρα τα στοιχεία που αποδεικνύονταν τα δημοφιλέστερα σε παρελθόντα God of War, οπότε και από το πρώτο τέτοιο του PS4 δεν περιμένουμε τίποτε λιγότερο. Ογδονταέξι και σήμερα, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ