GamesCom 2010: inFamous 2

Ακόμη πιο πολλά... Αμπέρ!

Για άλλη μια φορά ο Cole μπορεί να ταξιδέψει για μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιώντας τα καλώδια του ρεύματος, ενώ οι σωλήνες πάσης φύσεως που βρίσκονται σε ύψος από το έδαφος τού παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια για να κινηθεί γρήγορα σε κάθε σημείο μιας περιοχής. Οι δυνάμεις του, όπως περιμένει κανείς, είναι μεγαλύτερες και οι παίκτες δεν θα χρειαστεί να επαναλάβουν πολλές φορές βασικά χτυπήματα για να εξοντώσουν τους λιγότερο ισχυρούς - τουλάχιστον - αντιπάλους. Οι ικανότεροι, φυσικά, είναι... άλλο θέμα. Σημαντικές διαφορές εντοπίσαμε και στο περιβάλλον του inFamous 2, αφού πλέον υπάρχουν πολλά περισσότερα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα - ο Cole τα παίρνει στα χέρια του και τα εκσφενδονίζει προς το μέρος των εχθρών - αλλά και πάρα πολλά μπορούν να καταστραφούν.

Του... λόγου το αληθές για τον αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα του γύρω περιβάλλοντος είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε όταν, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μέλος της Sucker Punch εκτέλεσε μία νέα κίνηση του Cole: ο πρωταγωνιστής ενώνει τα δύο του χέρια κι εξαπολύει κατά μήκος μιας ολόκληρης... λεωφόρου ένα μεγάλο κύμα ενέργειας που καταστρέφει ο,τιδήποτε συναντήσει μπροστά του. Όπως τόνισαν τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης, υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία των οποίων ο ρόλος δεν έχει ακόμη αποφασιστεί οριστικά - όπως, για παράδειγμα, το αν και κατά πόσο θα είναι σε θέση ο παίκτης να "μεταφέρει" στο νέο inFamous τις δυνάμεις που είχε συγκεντρώσει για τον Cole στο τέλος του αρχικού. Αρκετές σκέψεις, άλλωστε, υπάρχουν ακόμη για την εξωτερική εμφάνιση του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα, που ενδέχεται να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό μέχρι να αποκτήσει την τελική της μορφή.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι πως το inFamous 2 δείχνει... αποφασισμένο να καταπλήξει ακόμη και τους πλέον αισιόδοξους gamers σχετικά με το πόσο βελτιωμένο θα είναι σε σχέση με το αρχικό. Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετούς μήνες ακόμη για να το διαπιστώσουμε "από πρώτο χέρι" βέβαια - ο τίτλος θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2011, χωρίς να έχει διευκρινιστεί σε ποιό τρίμηνο - όμως η νέα δημιουργία της Sucker Punch δείχνει να είναι ένας τρίτος... ΑΑΑ "άσσος στο μανίκι" του PS3 για την επόμενη χρονιά, μαζί με τα Κillzone 3 και Resistance 3. Επομένως, ανυπομονούμε. Και γι' αυτόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ