From Dust

Με πλημμύρες και τσουνάμι!

Το From Dust βέβαια θέτει τις προκλήσεις του στον παίκτη προοδευτικά: αυτές στα αρχικά στάδια είναι απλές, στα επόμενα ωστόσο χρειάζεται τόσο σκέψη, όσο και γρήγορες αντιδράσεις, κριτική ικανότητα κάτω από πίεση και - ουκ ολίγες φορές - τύχη. Οι δυνάμεις που έχει ο παίκτης εμπλουτίζονται με περισσότερες επιλογές όσο αυτός επιτυγχάνει να βοηθήσει τη φυλή του να επιζήσει και να εξαπλωθεί, μειώνονται ωστόσο όταν οι φυσικές καταστροφές έχουν ως αποτέλεσμα πολλά θύματα. Ο μηχανισμός αυτός σαφέστατα αυξάνει τη δυσκολία του τίτλου σε όλα τα επίπεδα, αλλά και την αντοχή του στο χρόνο, καθώς μια σειρά από παράγοντες αστάθμητους βοηθά ώστε αυτός να παραμένει ενδιαφέρων κι αφού ο παίκτης τον ολοκληρώσει.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί αυτό, για να ολοκληρώσει δηλαδή ένας "μέσος gamer" τον τίτλο, ομολογουμένως δεν είναι πολύς - σε αντάλλαγμα, ωστόσο, το From Dust προσφέρει πολλές συναρπαστικές στιγμές. Χαρακτηρίζεται, δε, από εξαιρετικό τεχνικό τομέα για τα δεδομένα των τίτλων που... δεν διατίθενται σε "δισκάκι": τα 3D γραφικά του είναι λεπτομερή και πειστικά, ειδικά στην απόδοση των ειδικών εφέ του νερού, της λάβας κλπ. Ο ήχος δεν προσφέρει μεγάλη ποικιλία αλλά συνοδεύει τα όσα συμβαίνουν στην οθόνη επιτυχώς, ενώ η παρουσίαση είναι από τις πλέον προσεγμένες έχουμε συναντήσει τους τελευταίους μήνες.

Μόνο σε δύο στοιχεία του From Dust θα μπορούσε να να εντοπίσει κανείς "θέμα". Το ένα αναφέρθηκε ήδη και σχετίζεται με τη διάρκειά του, που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Το άλλο σχετίζεται με τον έλεγχο, ο οποίος - με το χειριστήριο του Xbox 360 - ενίοτε περιορίζει τον παίκτη ή τον αναγκάζει σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει. Για το δεύτερο λόγο, θα συνιστούσαμε σε όλους τους gamers που τυγχάνουν και χρήστες PC να περιμένουν 15 ημέρες περίπου για την έκδοση του From Dust σε προσωπικούς υπολογιστές (όπου θα παίζεται με πληκτρολόγιο και mouse... και θα έχει βέβαια ακόμη καλύτερα γραφικά). Σε όλους τους υπόλοιπους κατόχους Xbox 360, ωστόσο, το From Dust για τα €12 του προτείνεται ανεπιφύλακτα: είναι από τα πλέον προσεγμένα, απολαυστικά games που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή το Xbox Live. Προσβλέπουμε σε συνέχεια!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ