Forza MotorSport 6: καθ' οδόν με... Ford GT

Το νέο αμερικανικό supercar στο εξώφυλλο του επόμενου τίτλου αγώνων ταχύτητας της Microsoft

Μας είχαν... προειδοποιήσει τα υψηλόβαθμα στελέχη της Microsoft για το γεγονός ότι το 2015 θα είναι ένα έτος-σταθμός για το Xbox One όσον αφορά στα αποκλειστικά του games - και οι πρώτες ενδείξεις γι' αυτό έκαναν την εμφάνισή τους χθες στην έκθεση αυτοκινήτων του Detroit. Εκεί η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε το Forza MotorSport 6, την επόμενη έκδοση της διάσημης σειράς games αγώνων ταχύτητας σε τέσσερις τροχούς. Στον δρόμο που χάραξε η Polyphony Digital με το θρυλικό Gran Turismo, δε, η Microsoft φρόντισε να συνδυάσει την δική της ανακοίνωση με την αποκάλυψη του νέου εντυπωσιακού μοντέλου Ford GT, το οποίο θα διατεθεί στην αγορά το 2016 αλλά θα κοσμεί το εξώφυλλο του Forza MotorSport 6 και θα κάνει την πρώτη του "εμφάνιση" εκεί. Οι Ford και Microsoft συνεργάζονται στενά εδώ και 12 μήνες γι' αυτήν τη συνέργεια, η οποία σε επίπεδο marketing μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμη και για τις δύο εταιρείες... χωρίς βέβαια να εξασφαλίζει το ίδιο εντυπωσιακό επίπεδο ποιότητας για τον τίτλο αγώνων ταχύτητας του Xbox One.

To Forza MotorSport 5, το οποίο είχε συνοδεύεσει το νέο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας της Microsoft κατά την εμφάνιση του δεύτερου στα καταστήματα το Νοέμβρη του 2013, ήταν μεν προσεγμένο σε πολλά στοιχεία του, αλλά επικρίθηκε σφόδρα αφενός για το περιορισμένο του περιεχόμενο, αφετέρου για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε να ωθήσει τους παίκτες σε αγορά πρόσθετου περιεχομένου (DLC) μέσω Xbox Live. Έκτοτε η Microsoft έχει διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα με τον τίτλο και έχει προσφέρει απλόχερα δωρεάν περιεχόμενο στους gamers, είναι ωστόσο αποδεκτό πως το Forza MotorSport 5 δεν βοήθησε το Xbox One όσο θα μπορούσε σε εκείνα τα, μεγάλης σημασίας, αρχικά του βήματα.

Στο επετειακό Forza MotorSport 6 - ναι, είναι αληθινά δύσκολο να πιστέψει κανείς πως έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Forza MotorSport στο αρχικό Xbox - η δημιουργός εταιρεία του, η Turn 10, καλείται όχι μόνο να σβήσει από το μυαλό των gamers τις κακές αναμνήσεις από το Forza MotorSport 5, αλλά να επαναφέρει τη σειρά αυτή στην κορυφή όπου βρισκόταν με τα Νο 3 και Νο 4 (στα χρόνια που τα Gran Turismo είχαν παραμείνει στάσιμα και τα Forza ήταν ομολογουμένως καλύτερα ως video games αυτά καθ' αυτά). Η Turn 10 καλείται, άλλωστε, να... υπερασπιστεί και τη θέση της απέναντι στην συνεργάτιδα Playground Games, της οποίας το εξαιρετικό Forza Horizon 2 του περασμένου Σεπτέμβρη παραμένει ένα από τα κορυφαία games του Xbox One ανεξαρτήτως κατηγορίας. Οι Microsoft και Turn 10 καλούνται, τέλος, να επιδείξουν με το Forza MotorSport 6 την ισχύ του Xbox One σε όλη της την μεγαλοπρέπεια, μετά από ένα 2014 στη διάρκεια του οποίου το PlayStation4 αποδείχθηκε με ευδιάκριτη διαφορά ανώτερο τεχνικά.

Συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του Forza MotorSport 6 δεν ορίστηκε, φυσικά, όμως ευελπιστούμε - και το Xbox One χρειάζεται - να κυκλοφορήσει μέσα στη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων το αργότερο. Η επιβεβαίωση εκ μέρους της Turn 10 πως ο τίτλος θα επιδειχθεί σε μορφή αλληλεπιδραστική (playable) στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως καλό σημάδι για κάτι τέτοιο, μέχρις ότου γίνει σχετική ανακοίνωση όμως παραμένουμε επιφυλακτικοί. Σύγκρουση... τετράτροχων τιτάνων, πάντως, ανάμεσα στο Forza MotorSport 6 και το Gran Turismo 7 για το PlayStation4 δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα του 2015. Με τα παρόντα δεδομένα, προφανώς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ