Final Fantasy XIII

Υψηλή ευκρίνεια, μπαγιάτικη γεύση

Ακόμη και η είσοδος της ομάδας σε κάποια από τις - απαραίτητες... σχεδόν για τίτλο RPG - κατακόμβες δεν καταφέρνει να διαφοροποιήσει την κατάσταση, αφού και εδώ ακολουθείται κοινότυπη, ενίοτε προβλέψιμη, διαδρομή. Οι παράπλευρες άλλωστε στην κεντρική υπόθεση αποστολές (στοιχείο που αποτελούσε πάντα ισχυρό κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς σε βάθος με τη σειρά των Final Fantasy), εμφανίζονται μόνο σε... μία περιοχή του τίτλου, μετά από τις πρώτες 30 ώρες περίπου, ενώ αυτός συνολικά διαρκεί περισσότερες από 60! Ναι, πολλοί gamers θα φτάσουν ως εκεί, αλλά προς τι το... βάσανο;

Μοναδικός ίσως τομέας του νέου Final Fantasy που... σώζει την παρτίδα είναι ο τεχνικός. Τα γραφικά είναι υψηλής ευκρίνειας και ανάλογα λεπτομερή, η παλέτα χρωμάτων που έχει χρησιμοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα και κάθε άκρη του εικονικού του κόσμου είναι πλούσια, ενώ η υπέροχη κίνηση και οι προσκηνοθετημένες σεκάνς δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που δεν θα αποτύχει να εντυπωσιάσει κανέναν. Η απόδοση των διαλόγων απεικονίζεται άρτια και η "ηθοποιία" των χαρακτήρων πείθει, ενώ τα οπτικά εφέ που συνοδεύουν τα αμέτρητα ξόρκια κατά τη διάρκεια της μάχης είναι εξαιρετικά. Ο ήχος συνοδεύει επιτυχημένα, τόσο με τη μουσική όσο και τα εφέ, έστω κι αν είναι "ένα κλικ πιο κάτω" από αυτό που είχαν να επιδείξουν άλλα FF.

Σε γενικές γραμμές, το καινούργιο Final Fantasy δεν είναι κακή παραγωγή. Τα όποια καλά στοιχεία της, όμως, θα αποκαλυφθούν μόνο σε όσους έχουν την υπομονή να τα εντοπίσουν μετά το μισό της ιστορίας που διηγείται. Οι νεοεισελθόντες στην αγορά του gaming παίκτες θα εντυπωσιαστούν από τη μορφή του πρώτου Final Fantasy της hi-def εποχής, αλλά οι φανατικοί της σειράς είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μείνουν με πικρή γεύση. Σε μία περίοδο που η Δύση φαίνεται να ανεβάζει τον πήχη των RPG με σύγχρονες παραγωγές, η εμμονή της Square-Enix σε συγκεκριμένα συστατικά που χαρακτήριζαν τις κυκλοφορίες του παρελθόντος έχει καταφανώς αρνητικές επιπτώσεις ακόμη και στο ισχυρότερό της προϊόν. Για... αποφασισμένους και... ορκισμένους μόνο, λοιπόν, το Final Fantasy XIII.

Βαθμολογία: 6 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ