Ε3 2018: η σειρά PlayLink επεκτείνεται

Επτά νέοι τίτλοι προστίθενται στην γκάμα των lifestyle games της Sony για το PS4

H Sony, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια συστήματα σε εγκατεστημένη βάση χρηστών του PlayStation4, μόνο προς το ευρύτερο κοινό ουσιαστικά μπορεί να απευθυνθεί για περισσότερες πωλήσεις - και η σειρά των τίτλων PlayLink, που παίζονται "παρεΐστικα" με smartphones ή tablets αντί για τα παραδοσιακά χειριστήρια του PS4, είναι ένας πολύ καλός τρόπος που αξιοποιούν εδώ και αρκετούς μήνες οι Ιάπωνες ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού αυτού. Όλα δείχνουν πως η πρωτοβουλία τους έχει επιτυχία, καθώς η γκάμα των τίτλων PlayLink θα εμπλουτιστεί σημαντικά μέσα στη χρονιά και ακόμη παραπέρα με επτά νέες παραγωγές που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της Ε3 2018.

Μετά λοιπόν από τα That’s You!, Hidden Agenda, Knowledge is Power και Frantics - τα οποία στην δική μας αγορά έγιναν διαθέσιμα τον Μάρτιο με πλήρη υποστήριξη στην ελληνική γλώσσα - η σειρά PlayLink θα φιλοξενήσει τους επόμενους μήνες και τα ακόλουθα party games. Το Knowledge Is Power: Decades στηρίζεται στον ίδιο μηχανισμό με τον σημερινό τίτλο, αλλά οι ερωτήσεις του επικεντρώνονται στην ποπ κουλτούρα των δεκαετιών '80, '90, '00 και '10. Ένα από τα πλέον δημοφιλή games για κινητά και tablets αυτή τη στιγμή, το Ticket To Ride, μεταβαίνει επίσης στο PS4 και στο περιβάλλον χειρισμού PlayLink, όπως και το αγαπημένο επιτραπέζιο UNO, που είναι πρακτικά βέβαιο πως θα αναδειχθεί σε μεγάλη επιτυχία πολύ γρήγορα καθώς είναι ήδη γνωστό σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.

To Melbits World, από την άλλη πλευρά, δεν είναι ανταγωνιστικό, αλλά συνεργατικό: η παρέα θα πρέπει να "συγχρονιστεί με τον ρυθμό" σε πραγματικό χρόνο για να αποφεύγει εμπόδια και να λύνει γρίφους που σκοπό έχουν να ανακόψουν την πορεία της. Το Chimparty όμως είναι και... παραείναι ανταγωνιστικό, αφού θέτει αντιμέτωπους έως και τέσσερις παίκτες σε 15 mini-games, ενώ το Just Deal With It προσφέρει το ίδιο αλλά για τα... "χαρτόμουτρα" της παρέας, καθώς προσφέρει προσαρμοσμένες στο στυλ του PlayLink εκδόσεις των Poker, Blackjack, Crazy Eights, Rummy και Hearts. Το Wordhunters, τέλος, είναι προφανώς παιχνίδι λέξεων όπου οι παίκτες αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο κάνοντας παράλληλα έναν... εικονικό γύρο του κόσμου με πολύ όμορφο εικαστικό.

Τις ημέρες που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαμε ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από την Sony αναφορικά με το αν και οι επτά καινούργιοι τίτλοι PlayLink θα διατεθούν με πλήρη υποστήριξη στην γλώσσα μας, όμως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι... περισσότερες απ' ότι λιγότερες (θέτοντάς το προσεκτικά). Μαζί και με το επερχόμενο Erica, πάντως, η σειρά των PlayLink σε λίγους μήνες θα απαριθμεί τόσους τίτλους, ώστε να θεωρείται πλέον αυτόνομη κατηγορία στην τεράστια βιβλιοθήκη games του PS4. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ