Ε3 2014: το PlayStation TV στην Ευρώπη

Σε προσιτή τιμή και νέο ρόλο, το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

H Sony είναι μία εταιρεία της οποίας τα σχέδια κάποιες φορές δεν γίνονται αντιληπτά παρά καιρό μετά από το χρονικό σημείο που η ίδια τα ανακοινώνει. Ακριβώς αυτή είναι η περίπτωση του PS Vita TV, του μικροσκοπικού... "Vita σε μορφή media player" που είχε ανακοινωθεί πέρυσι το Σεπτέμβρη αλλά είχε μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει μόνο στην ιαπωνική αγορά. Το PS Vita TV είχε εισπράξει θετικές - σε γενικές γραμμές - κριτικές, όμως μέχρι την κυκλοφορία του PS4 στην Ιαπωνία το Φεβρουάριο δεν είχε ακριβώς... συνταράξει την παγκόσμια αγορά: ήταν μία ανέξοδη, ενδιαφέρουσα σε συγκεκριμένα σενάρια ιδέα για τη Sony, αλλά όχι πολλά περισσότερα. Με το PS4 να έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 8 εκατομμύρια συστήματα παγκοσμίως, ωστόσο, τα δεδομένα σήμερα είναι άλλα. Και βάσει αυτών το PS Vita TV για την αμερικανική και ευρωπαϊκή αγορά μετονομάζεται σε PlayStation TV και κυκλοφορεί το Σεπτέμβριο σε όλες τις σχετικές χώρες.

Στη δεύτερη αυτή "φάση" της διάθεσής του, το PlayStation TV διατηρεί τον προηγούμενο ρόλο του αλλά αποκτά κι έναν καινούργιο, τον οποίο η Sony θα προωθήσει πολύ εντονότερα. Ο πρώτος δεν είναι άλλος από την προβολή στην τηλεόραση με την οποία θα συνδεθεί, τίτλων του PS Vita και αξιοποίηση σε εκείνη την οθόνη όλων των apps του. Αυτό σημαίνει πως μία μεγάλη γκάμα τίτλων του PSOne, όσα games του PS Vita δεν αξιοποιούν εκτενώς τις δύο οθόνες αφής του, αλλά και όσα apps προσφέρουν extra λειτουργίες - όπως π.χ. την αναπαραγωγή video - μπορούν να προβληθούν σε μεγάλη οθόνη και να παιχθούν με ένα DualShock3/4. To PlayStation TV συνεχίζει να χρειάζεται μία κάρτα μνήμης του PS Vita για να προσφέρει τα games αυτά, καθώς το ίδιο δεν φέρει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο.

Ο νέος και πιθανώς περισσότερο αξιόλογος σε πρακτικό επίπεδο ρόλος του PlayStation TV είναι αυτός του... αναμεταδότη για το PS4! Πράγματι, μέσα από τη λειτουργία Remote Play που έχει εξελίξει τον τελευταίο χρόνο σημαντικά η Sony, μπορεί να συνδέσει κανείς το λιλιπούτειο PS TV σε μία τηλεόραση άλλη από αυτή του σαλονιού - στην οποία είναι πιθανότατα συνδεδεμένο το PS4 - και στη συνέχεια να "απελευθερώσει" τη δεύτερη για χρήση από άλλα μέλη της οικογένειας, παίζοντας τα games του PS4 στην πρώτη. Είναι ένα σενάριο χρήσης που εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς στα σπίτια πάρα πολλών κατόχων PS4, γι' αυτό και η Sony θα προωθήσει το PlayStation TV πρωτίστως ως "επέκταση" του νέου της οικιακού συστήματος και δευτερευόντως ως αυτόνομο games/media player.

Ως "συνοδευτικό" του PS4 το PS TV δεν μπορεί φυσικά να κοστίζει ακριβά, γι' αυτό και η Sony το έχει τιμολογήσει στα $99 για την "απλή" έκδοση, προσφέροντας και μία στα $139 με συνοδευτικό DualShock3, καλώδιο HDMI, κάρτα μνήμης και έναν τίτλο για PS Vita (το Lego The Movie). Επιβεβαίωση για την ευρωπαϊκή - και κατ' επέκταση την ελληνική - αγορά έχουμε μόνο για την βασική έκδοση, στην τιμή πώλησης των €99. Περισσότερες εντυπώσεις από το PlayStation TV θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, καθώς φιλοξενείται στην έκθεση της Ε3, αλλά και φυσικά το Σεπτέμβρη, όταν διατεθεί και στη χώρα μας. Επανερχόμαστε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ