Ε3 2014: Νέα apps για το Xbox One εν όψει

Twitter, Vine, HBO Go και 40 ακόμη εφαρμογές για το νέο Xbox μέσα στο επόμενο εξάμηνο

Μπορεί στην πρώτη φάση της κυκλοφορίας τους στην αγορά τα νέα οικιακά PlayStation και Xbox να στηρίζονται στους αφοσιωμένους παίκτες - τους λεγόμενους... hardcore gamers, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό πρακτικά - όμως δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι, σε βάθος χρόνου, περισσότερες λειτουργίες των δύο συστημάτων θα αρχίσουν να αξιοποιούνται από κοινό ευρύτερο. Στην δεύτερη εκείνη φάση της πορείας των PS4 και Xbox One ο αριθμός και η ποιότητα των πρόσθετων αυτών λειτουργιών - που και στις δύο περιπτώσεις προσφέρονται με πρόσθετες εφαρμογές, apps δηλαδή όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει από τα tablets ή τα smartphones - θα παίξει σαφέστατα ρόλο. Η Microsoft σε αυτόν τον τομέα έχει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα, καθώς το Xbox One "φιλοξενεί" δύο λειτουργικά συστήματα, το ένα εξ αυτών με πυρήνα Windows. Και τα apps που μπορεί να προσφέρει, κατά συνέπεια, είναι μεγαλύτερης γκάμας και σεναρίων χρήσης - πάντοτε θεωρητικά.

Καμία έκπληξη, λοιπόν, που η αμερικανική εταιρεία θέλει να... "περάσει από το θεωρητικό στο πρακτικό", διαθέτοντας ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα, αλλά 45 (!) νέα apps για το Xbox One και το Xbox 360 μέσα στους επόμενους 6-9 μήνες. Το είδος τους ποικίλλει από τις απολύτως χρηστικές και άρα δημοφιλέστερες (όπως αυτή του Twitter), έως τις διασκεδαστικές (όπως αυτή της διάσημης υπηρεσίας video των 6 δευτερολέπτων Vine) και τις γενικότερης ψυχαγωγίας (όπως τις HBO Go και Comedy Central). Κάποιες από αυτές είναι, δε, σχεδιασμένες εξ αρχής ώστε να λειτουργούν παράλληλα με άλλες: έτσι, π.χ. ο χρήστης μπορεί να έχει με τη δυνατότητα "Snap" σε ένα τμήμα στα δεξιά της οθόνης του το Twitter και στην υπόλοιπη το HBO Go, ώστε να σχολιάζει και να διαβάζει τα σχόλια άλλων παρακολουθώντας ένα επεισόδιο του Game of Thrones.

Άλλα apps περιεχομένου που η Μicrosoft σχεδιάζει να προσφέρει στους κατόχους του Xbox One περιλαμβάνουν αυτά των MTV, NBA, Sky News, Vevo, TuneIn, Showtime Anytime, SyFy Now και MLG. Δεν θα είναι από την πρώτη μέρα διαθέσιμα όλα τα apps σε όλες τις χώρες - υπάρχουν πάντοτε οι σχετικοί περιορισμοί πνευματικών δικαιωμάτων των αντίστοιχων παρόχων κλπ. - σταδιακά ωστόσο όλα τα σημαντικά αναμένεται να προσφερθούν σε όλη την πελατειακή βάση του Xbox One. To 2015, δε, η Microsoft αναμένεται να επεκτείνει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη apps με τοπικό περιεχόμενο, περισσότερου ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες χώρες δηλαδή, ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες και μεταβαίνοντας στις μικρότερες σε βάθος χρόνου. Σε... πόσο μεγάλο βάθος χρόνου θα δούμε τα πρώτα apps αυξημένου ενδιαφέροντος (και) για την ελληνική αγορά, απομένει ν' αποδειχθεί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ