Ε3 2014: Ετοιμάζουμε βαλίτσες για LA

Τί έχουμε προγραμματίσει, τί θα δούμε, σε τί... ελπίζουμε!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι όλα έτοιμα: ο εξοπλισμός έχει ελεγχθεί, το πρόγραμμα των συναντήσεων και των παρουσιάσεων έχει παγιωθεί και το Αθηνόραμα Digital έχει ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το μακρινό Los Angeles. Εκεί θα καλύψει όλα τα συναρπαστικά κι ενδιαφέροντα που θα αποκαλυφθούν στην Electronic Entertainment Expo (για τους φίλους Ε3), τη μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς για την αγορά του gaming και μία από τις μεγαλύτερες για το χώρο του home entertainment συνολικά. H περυσινή Ε3 ήταν αυτή που σηματοδότησε την έναρξη της νέας γενιάς συστημάτων ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας - με τα PlayStation4 και Xbox One να "αναμετρώνται" για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο του LA Convention Center - και συνεπώς ήταν... εκ των πραγμάτων από τις πιο σημαντικές των τελευταίων χρόνων. Η φετινή, όμως, θα είναι από πολλές απόψεις περισσότερο "ουσίας", καθώς σε αυτήν θα δούμε τα πρώτα αληθινά δείγματα games που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των νέων PlayStation και Xbox.

Το Αθηνόραμα Digital έχει προγραμματίσει να παρευρεθεί σε όλες τις σημαντικές παρουσιάσεις και events που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της Ε3 2014. Περιλαμβάνονται, φυσικά, οι καθιερωμένες πλέον συνεντεύξεις Τύπου των Sony και Microsoft, αλλά και μία σειρά από παρουσιάσεις games "κεκλεισμένων των θυρών", συνεντεύξεις με στελέχη και δημιουργούς, αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος επαφής με τα δείγματα τίτλων που όλες οι μεγάλες εκδότριες εταιρείες - όπως οι Electronic Arts, Ubisoft, Activision, Sega, Konami, Namco και άλλες - θα επιδεικνύουν στα περίπτερά τους.

Στις βαλίτσες μας, πάντως, δεν μεταφέρουμε μόνο τις προσδοκίες για τα πράγματα που ξέρουμε ότι θα δούμε - αλλά και ένα σωρό ερωτήσεις για όσα... δεν ξέρουμε και ελπίζουμε να μας εκπλήξουν! Θ' αποκαλύψει όντως η Sony τα νέα Uncharted και God of War για PlayStation4; Με ποιούς αποκλειστικούς τίτλους για το Xbox One θα επιδιώξει να ισχυροποιήσει τη θέση της η Microsoft; Πώς σκοπεύει να κινηθεί η Nintendo με το WiiU σε δεδομένα πολύ δύσκολη θέση; Θα προσφέρουν οι Ubisoft, EA και Activision νέες παραγωγές ειδικά σχεδιασμένες για PS4/Xbox One/PC, "αφήνοντας πίσω" την προηγούμενη γενιά συστημάτων ώστε να προσφέρουν ευδιάκριτη εξέλιξη σε γνωστές κατηγορίες video games; Και... πού είναι επιτέλους το Street Fighter IV και το Grand Theft Auto V για τα PS4/Xbox One...;

Σε όλα τα παραπάνω ελπίζουμε να έχουμε απαντήσεις - αν όχι, σίγουρα θα έχουμε σχολιασμό, όπως άλλωστε και για όλα τα σημαντικά που θα προκύψουν στο πλαίσιο της Ε3 2014. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital θα έχουν την ευκαιρία να ανατρέχουν σε όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνουμε και δημοσιεύουμε για το θέμα, μέσα από την ειδική ενότητα που δημιουργήσαμε. Έρχεται εβδομάδα Ε3, λοιπόν: σύμφωνα με το αγαπημένο ραδιοφωνικό κλισέ... "μείνετε συντονισμένοι"!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ