E3 2014: Εντυπώσεις από το PlayStation TV

Media player, αναμεταδότης PS4 ή αυτόνομο σύστημα για games; Και τα τρία ταυτόχρονα!

Ερωτηθείς ο Adam Grant, το στέλεχος της Sony που ήταν υπεύθυνο για την παρουσίαση κι επεξήγηση του PS TV στους δημοσιογράφους, "εξομολογήθηκε" ότι ο τρόπος με τον οποίο ήταν διαμορφωμένη αυτή η σύνδεση ανάμεσα στα εκεί παρόντα PS4 και PS TV ήταν πρακτικά ο ιδανικός (και τα δύο ενσύρματα με Ethernet 10/100 στον ίδιο router). Υπογράμμισε, ωστόσο, πως ακόμη και αυτό να μην είναι εφικτό στο οικιακό περιβάλλον οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου κατόχου PS4, μία ασύρματη σύνδεση Wi-Fi b/g (πάντα στον ίδιο router εννοείται) είναι αρκετή για απροβλημάτιστη συνεργασία μεταξύ των δύο συστημάτων. Αυτό θα πρέπει να το διαπιστώσουμε και πρακτικά, βέβαια, καθώς η διαρρύθμιση κάθε σπιτιού είναι διαφορετική, ενώ π.χ. οι τοίχοι που μεσολαβούν, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένοι κλπ. επίσης επιρεάζουν την ποιότητα των ασύρματων συνδέσεων. Θεωρητικά, πάντως, αφού η εικόνα που λαμβάνει το PS TV είναι ανάλυσης 720p και ο ήχος στερεοφωνικός, δεν θα πρέπει να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα σε αυτό το σενάριο χρήσης.

Φυσικά, για να... μην ξεχνιόμαστε, το PS TV παραμένει μία καθ' όλα ικανή "παιχνιδομηχανή" που μπορεί να αντλήσει περιεχόμενο από τις βιβλιοθήκες games των PS Vita, PSP και PSOne, πάντοτε μέσα από το PlayStation Store. Στην περίπτωση του PS Vita, όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, δεν λειτουργούν σωστά στο PS TV για προφανείς λόγους μόνο τα games εκείνα που χρησιμοποιούν εκτενώς την οθόνη αφής και την επιφάνεια αφής - η Sony έχει καταρτήσει έναν online κατάλογο με τους συμβατούς τίτλους του PS Vita σε PS TV, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι. Ουκ ολίγα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, άλλωστε, συγκρίνουν ήδη το PS TV με το Apple TV και το Amazon Fire TV, ακριβώς επειδή η συσκευή της Sony μπορεί να αντλήσει ταινίες και μουσική από Δικτυακές υπηρεσίες όπως οι Netflix, Hulu, TuneIn Radio ή YouTube. Άξιο αναφοράς, που ρωτήσαμε και εξακριβώσαμε με τη βοήθεια του Adam Grant, είναι και το γεγονός ότι το PS TV μπορεί να αναπαράγει από τη θύρα USB το περιεχόμενο του χρήστη - φωτογραφίες, μουσική και video - ακριβώς όπως κάνει το PS Vita από την κάρτα μνήμης του, στα ίδια συμβατά φορμά. Και... mini player, λοιπόν, το PS TV!

Είναι αλήθεια πως, στα μάτια ενός ποσοστού χρηστών, οι τεχνικοί περιορισμοί του PS TV - ανάλυση 720p/1080i από την HDMI, στερεοφωνικός ήχος, χώρος αποθήκευσης μόνο σε USB stick ή κάρτα μνήμης του PS Vita - ενδέχεται να αποδειχθούν αποθαρρυντικοί αν αντιμετωπίσουν το προϊόν της Sony ως "απλό media player". Όμως για τους κατόχους PlayStation4, τωρινούς και μελλοντικούς, ως "συνοδευτική" συσκευή και "προέκταση" σε άλλα δωμάτια, το PS TV είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Αν συνυπολογίσει κανείς και την πληθώρα των casual games για PSP/PSOne (παραπάνω από αρκετών για ένα π.χ. παιδικό δωμάτιο), καθώς και την προσιτή τιμή πώλησης των €99, συνειδητοποιεί πως το PS TV είναι ένα από εκείνα τα... αουτσάιντερ που μπορεί να εκπλήξει πολύ κόσμο με την επιτυχία του. Οι πρακτικές μας εντυπώσεις σε οικιακό πλέον περιβάλλον και η τελική μας γνώμη γι' αυτό, το Σεπτέμβρη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ