E3 2014: Destiny, τα αποκλειστικά σε PS4/PS3

Τί είδους περιεχόμενο θα προσφέρει ο τίτλος της Bungie μόνο στα δύο φορμά της Sony;

Ούτε η Bungie, ούτε τα Halo χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις σε οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με τα video games την τελευταία δεκαπενταετία σχεδόν: η πρώτη με τα δεύτερα πρακτικά καθιέρωσε την κατηγορία των... Δικτυακών shoot' em up του σαλονιού και, ως εκ τούτου, οποιαδήποτε νέα δημιουργία της θα τραβήξει την προσοχή όλης της αγοράς της ηλεκτρονικής διασκέδασης. Αυτή η δημιουργία είναι το περίφημο Destiny, φυσικά, το οποίο απέχει δυόμισι μήνες πλέον από τα ράφια των καταστημάτων. Θα κυκλοφορήσει για PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One και Xbox 360, όμως η Sony έχει εξασφαλίσει για τις εκδόσεις των δικών της συστημάτων ειδικό περιεχόμενο που - τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας του Destiny - θα συνοδεύει μόνο τα δικά της συστήματα.

Το περιεχόμενο αυτό αυτό είναι διαφόρων ειδών. Υπάρχει η αποκλειστική αποστολή Dust Palace, την οποία αναλαμβάνουν τρεις παίκτες συνεργατικά - είτε ήδη φίλοι, είτε διαλεγμένοι με το σύστημα ανεύρεσης συμπαικτών της Bungie. Υπάρχει το πεδίο μάχης Exodus Blue, το οποίο βρίσκεται σε ομώνυμο εγκαταλελειμένο σκάφος κι έχει σχεδιαστεί για τις επιλογές παιχνιδιού Control και Skirmish. Υπάρχουν ακόμη ειδικά εργαλεία και εξοπλισμός για κάθε μία από τις τρεις κλάσεις χαρακτήρων - τις Titan, Warlock και Hunter - όπλα που έχουν υποστεί μετατροπές για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ακόμη και 3 διαστημικά σκάφη διαφορετικών προδιαγραφών και ρόλων.

Όλα τα παραπάνω θα βρίσκονται αρχικά μόνο στις εκδόσεις του Destiny για PS3 και PS4. Δεν έχει αποσαφηνιστεί μετά από πόσο καιρό θα γίνουν διαθέσιμα για Xbox One και Xbox 360, ούτε πόσο θα κοστίζουν για να αποκτηθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε η Bungie ούτε η Activision έχουν κάνει λόγο για κανενός είδους αποκλειστικό περιεχόμενο του Destiny στα δύο φορμά της Microsoft, οπότε όλα δείχνουν πως σε αυτόν τουλάχιστον τον τομέα τα φορμά της Sony θα έχουν το Σεπτέμβρη ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Με το Destiny να έχει ήδη διαμορφώσει το προφίλ ενός από τους πιο σημαντικούς τίτλους του 2014, αυτό που απομένει να διαπιστωθεί είναι το πόσο ωφελημένα θα είναι τα δύο PlayStation από την σχεδόν βέβαιη εμπορική του επιτυχία. Για να δούμε, για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ