Ε3 2013: το WiiU χωρίς... sports games

Οι Electronic Arts, Konami και 2Κ Games δεν υποστηρίζουν το σύστημα της Nintendo

Δεν είναι πως... δεν το περιμέναμε ακριβώς, όμως λίγο πριν την έναρξη της σημαντικότερης ίσως Ε3 για το μέλλον της Nintendo, οι "ομοβροντίες" σε βάρος της από τους ανεξάρτητους δημιουργούς και εκδότες games είναι αληθινά εντυπωσιακές. Δεν έχει περάσει μήνας από την ημέρα που η Electronic Arts επιβεβαίωσε - και μάλιστα με στόμφο - ότι το FIFA 2014 και το NBA Live 2014 δεν δημιουργούνται και δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ για WiiU... και έχουμε δύο ακόμη αντίστοιχα "κρούσματα". Τυχαία ή όχι, δε, είναι και τα δύο κρούσματα του ανταγωνισμού της ΕΑ (!) στα games ποδοσφαίρου και μπάσκετ, κάτι που ενδεχομένως "μιλά από μόνο του" όσον αφορά στην εικόνα που πολλές πια εταιρείες έχουν για το WiiU.

To ένα "κρούσμα" δεν είναι άλλο από την Konami, άλλοτε στενή συνεργάτιδα της Nintendo, η οποία χωρίς... περιστροφές δήλωσε μέσω στελέχους της προχθές πως το Pro Evolution Soccer 2014 όχι μόνο δεν θα κυκλοφορήσει για το WiiU, αλλά πως δεν τέθηκε καν ως θέμα η ανάθεση ανάπτυξής του π.χ. σε μία τρίτη εταιρεία ώστε η ίδια η Konami να μην διαθέσει σχετικούς πόρους. Ερωτηθέν, το στέλεχος της Konami στήριξε την απόφαση της εταιρείας του με το πολύ απλό "δεν διακρίνουμε ζήτηση για το PES από την πελατειακή βάση του WiiU". Υπενθυμίζουμε πως η Electronic Arts είχε δηλώσει κάτι αντίστοιχο για το FIFA 2014, συν το ελαφρώς... επιθετικό "κυκλοφορήσαμε το FIFA 2013 για WiiU και οι πωλήσεις του ήταν άκρως απογοητευτικές, οπότε δεν επιχειρούμε το ίδιο φέτος".

Το άλλο "κρούσμα" είναι η 2K Games, η οποία μπορεί μεν να μην έχει το "ειδικό βάρος" των EA και Konami, αλλά το "μπασκετάκι" της, το ΝΒΑ 2Κ, θεωρείται μακράν το καλύτερο του είδους και ένα από τα καλύτερα sports games όλων των εποχών. Η εταιρεία επιβεβαίωσε χθες πως το NBA 2K14, η νέα έκδοση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το κοινό που ακολουθεί τη σειρά, θα κυκλοφορήσει μόνο για τα δύο PlayStation (PS3/PS4) και τα δύο Xbox (360/One).

Όλα τα παραπάνω πρακτικά αφήνουν το WiiU χωρίς mainstream τίτλους για ποδόσφαιρο και μπάσκετ φέτος - και ναι μεν οι φανατικοί οπαδοί της Nintendo (γιατί μόνο αυτοί έχουν αγοράσει ως τώρα WiiU) τους τίτλους του είδους δεν τους έχουν ψηλά στις προτιμήσεις τους... αλλά με αυτόν τον τρόπο ούτε η Nintendo μπορεί να ελπίζει πως θα γνωρίσει ευρύτερη επιτυχία με το νέο της οικιακό σύστημα. Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ποιές άλλες εταιρείες θα αποφύγουν να επενδύσουν στο WiiU, κάνοντας τον απολογισμό της Ε3 σε κάποιες μέρες από σήμερα. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ