E3 2013: Το Halo και σε... tablet!

Με υπότιτλο "Spartan Assault", εστιασμένο σε συσκευές Windows 8/Windows Phone 8

Καθώς είναι σίγουρο πως στη φετινή έκθεση της Ε3 ο "θόρυβος" από τις αναρίθμητες ανακοινώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιό της θα είναι μεγάλος, ουκ ολίγες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να αποκαλύπτουν κάποια από τα νέα games τους. Η Microsoft αναμένεται (και οφείλει) να εστιάσει στα games του Xbox One, πριν την έναρξη της έκθεσης δημοσιοποίησε τα πρώτα στοιχεία για το νέο Halo. Και αν οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital εκπλήσσονται γι' αυτό, έχουν δίκιο... γιατί το νέο Halo δεν είναι πιθανώς αυτό που περίμεναν ή - για να είμαστε ειλικρινείς - περιμέναμε!

Το Halo Spartan Assault είναι μεν shoot' em up, αλλά όχι πρώτου προσώπου: αντιθέτως, είναι δισδιάστατο (η κάμερα καλύπτει τη δράση "από πάνω") και ο χειρισμός του είναι αντίστοιχα διαμορφωμένος. Αυτός δεν γίνεται με... χειριστήριο, ωστόσο: γίνεται με εικονικούς μοχλούς, καθώς το νέο Halo απαιτεί οθόνη αφής για να παιχθεί και θα κυκλοφορήσει μόνο για Windows 8! Με άλλα λόγια, θα γίνει διαθέσιμο τον Ιούλιο μόνο για tablet με Windows 8 (όχι RT), smartphones με Windows Phone 8 και βέβαια laptop ή υβριδικά PC με Windows 8 Home/Pro που διαθέτουν οθόνη αφής.

Το Halo Spartan Assault διαδραματίζεται στον ίδιο κόσμο με τα γνωστά μας Halo των Xbox/Xbox 360, τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στα Halo 3 και Halo 4 και προσφέρει 25 συνολικά αποστολές. Ο χειρισμός του είναι απλούστερος, άμεσος και γρήγορος - όπως αρμόζει σε mobile games με άλλα λόγια - όμως ο τίτλος δεν στερείται ούτε επιλογών συμμετοχής πολλών παικτών, ούτε ποικιλίας. Τα γραφικά και ο ήχος του, δε, δείχνουν "ένα κλικ" ή και παραπάνω ανώτερα των περισσότερων games που κυκλοφορούν σήμερα για smartphones και tablets, σίγουρα με Windows Phone 8 αλλά και γενικότερα.

Η επιλογή της Microsoft να κυκλοφορήσει σε αυτό το χρονικό σημείο ένα Halo που στόχο έχει την προώθηση των Windows 8 έχει σαφές στρατηγικό νόημα. Το νέο της λειτουργικό συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσπάθεια διείσδυσής του στην αγορά και ένας "τίτλος-σημαία", που αναδεικνύει τον έλεγχο με οθόνες αφής, θα συνέβαλλε στην αποδοχή των νέων ειδών PC αλλά και των smartphones με Windows Phone 8. Από την άλλη πλευρά, αν το Halo Spartan Assault δεν είναι πραγματικά ποιοτικός και ξεχωριστός τίτλος, υπάρχει ένα σχετικό ρίσκο "αμαύρωσης" του πολύτιμου ονόματος των Halo στα μάτια ενός κοινού ευρύτερου από αυτό των Xbox. Υποθέτουμε πως σύντομα θα μάθουμε: ο Ιούλιος δεν είναι και... πολύ μακριά πια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ