Ε3 2013: το 2014 το Xbox One στην Ελλάδα

Το νέο σύστημα της Μicrosoft "χάνει" τα Χριστούγεννα - στη χώρα μας τουλάχιστον

Το ένα στοιχείο που προβλημάτισε πολλούς όσον αφορά στο εμπορικό ξεκίνημα του Xbox One, ήταν η τιμή πώλησής του. Το άλλο είναι αυτό: το καινούργιο σύστημα της Microsoft δεν θα κάνει "παγκόσμια πρεμιέρα" μέσα στο 2013. Θα κυκλοφορήσει αρχικά σε 21 χώρες και με αυτές θα ολοκληρώσει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, συνεχίζοντας "σε δεύτερη φάση" σε περισσότερες. Στην "αρχική φάση" φυσικά συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, η Αυστραλία, η Ρωσία, η Βραζιλία, το Μεξικό και κάποιες ακόμη. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις χώρες αυτές, όπως και καμία από τις βαλκανικές χώρες, η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Τουρκία και η Κύπρος.

Το γεγονός θα μπορούσε να προκαλέσει εντύπωση... και από την άλλη όχι: η Microsoft έχει και άλλες φορές στο παρελθόν προσφέρει προϊόντα της σε συγκεκριμένες χώρες και όχι σε άλλες - άλλοτε μόνο με χρονικούς περιορισμούς, άλλοτε και καθόλου στις δεύτερες. Το ότι δεν θα είναι διαθέσιμο στους Έλληνες καταναλωτές το Xbox One κατά την περίοδο των Χριστουγέννων είναι λυπηρό, μεν - και αφήνει εντελώς... "ελεύθερο το γήπεδο" στο PlayStation 4 για καιρό - όμως εντύπωση προκαλεί ο αποκλεισμός πολύ μεγαλύτερων από τη δική μας αγορών, όπως αυτή της Ινδίας, της Κορέας και της Κίνας.

Καμία απολύτως αναφορά, μάλιστα, δεν έγινε για την ιαπωνική αγορά: αυτή - λόγω των γνωστών τοπικιστικών ή και εθνικιστικών τάσεων που έχει η συγκεκριμένη χώρα - επεφύλασσε πάντοτε ψυχρή υποδοχή στα Xbox, τα οποία σημαντική εμπορική επιτυχία δεν σημείωσαν ποτέ εκεί. Οι Ιάπωνες, απ' ότι φαίνεται, ήλθε πιθανώς η ώρα να... εισπράξουν από τη Microsoft την ίδια συμπεριφορά, παρά το γεγονός ότι το "αντίπαλο δέος" του Xbox One, το PS4, θα κυκλοφορήσει εκεί την ίδια περίοδο. Δεν πειράζει. Ας δουν μία φορά και οι συνάδελφοι Ιάπωνες gamers που θα ήθελαν ένα Xbox One το Νοέμβριο, πως είναι να πληρώνεις... άλλο μισό προϊόν σε δασμούς και μεταφορικά, όπως κάναμε εμείς σε ουκ ολίγες περιπτώσεις με τα δικά τους προϊόντα στο παρελθόν! Έτσι, για αλλαγή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ