Ε3 2013: Οι συνεντεύξεις Τύπου

Δεν πας LA; Παρακολούθησέ τις μέσω Internet.

Ναι, ναι, ναι... είναι εντελώς διαφορετικό ως εμπειρία να παρακολουθεί κανείς από κοντά τις συνεντεύξεις Τύπου των μεγάλων εταιρειών του home entertainment. Πρόκειται για events με όλη τη σημασία της λέξης, αληθινά... show από κάποιες απόψεις. Χάρις στο Internet, πάντως, γίνεται όλο κι ευκολότερο τουλάχιστον να ενημερώνεται κανείς σε πραγματικό χρόνο γι' αυτά που περιμένει εναγωνίως ν' ακούσει ή να διαπιστώσει ποιές εκπλήξεις επεφύλασσαν οι εταιρείες αυτές στο κοινό τους, παρακολουθώντας τις συγκεκριμένες συνεντεύξεις σε ζωντανή μετάδοση μέσω Web.

Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις συνήθως γίνονται στις συνεντεύξεις Τύπου των τριών εταιρειών που πρωταγωνιστούν στο χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας, με άλλα λόγια τις Sony, Microsoft και Nintendo. Και οι τρεις θ' αναμεταδώσουν "ζωντανά" τα events τους μέσω Web, αλλά και μέσω των Δικτυακών τους υπηρεσιών. To... "πρόγραμμα θα ανοίξει" η Microsoft στις 9.30 π.μ. της 10ης Ιουνίου (11 Ιουνίου στις 7.30 μμ ώρα Ελλάδος), μεταδίδοντας τη δική της συνέντευξη Tύπου μέσω Xbox Live - οπότε το κοινό της μπορεί να την παρακολουθήσει χωρίς Η/Υ, απευθείας στο Xbox 360 - καθώς και μέσα από το επίσημο site της.

Η Sony θα πράξει κάτι αντίστοιχο το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6.00 μ.μ. (11 Ιουνίου 4.00 π.μ. ώρα Ελλάδος): θα μεταδώσει τη δική της συνέντευξη Τύπου τόσο μέσα από την ειδική περιοχή του επίσημου Web site του PlayStation, όσο και μέσα από την υπηρεσία της, το PlayStation Network. Η Nintendo έχει επιλέξει να μην διοργανώσει δική της συνέντευξη Τύπου φέτος - έκπληξη που μπορεί να ερμηνεύσει κανείς όπως θέλει - και θα περιοριστεί σε μία παρουσίαση με τη μορφή προμαγνητοσκοπημένου video που θα μεταδοθεί μέσω Web στο επίσημο Web site της. Αυτό θα συμβεί την επόμενη ημέρα, στις 11/6 δηλαδή, στις 7.00 μ.μ. (άρα 11/6 στις 5.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Δύο άλλες συνεντεύξεις Τύπου που πιθανώς θα ήθελαν να παρακολουθήσουν με τον ίδιο τρόπο οι φίλοι ή οι φίλες του Αθηνόραμα Digital αφορούν σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής games σήμερα. Η Electronic Arts θα δώσει τη δική της συνέντευξη Τύπου στη 1.00 το μεσημέρι της 10ης Ιουνίου τοπική ώρα, (άρα στις 11.00 μ.μ. της 11ης Ιουνίου ώρα Ελλάδος) από το κανάλι που φιλοξενεί στο EA.com, ενώ η Ubisoft θα ακολουθήσει δύο ώρες αργότερα, στις 3.00 το μεσημέρι (άρα στη 01.00 π.μ. της 11ης Ιουνίου ώρα Ελλάδος), αξιοποιώντας το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Καλή θέαση!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ