Ε3 2013: O Kiefer Sutherland στο MGS5

Τί κάνει ο Jack Bauer σου στη θέση του Solid Snake μου;

H σειρά των Metal Gear Solid της Konami είναι από αυτές που έχουν μεν "διχάσει" τα τελευταία χρόνια το κοινό των ανθρώπων που αγαπούν το gaming, συνεχίζει ωστόσο να έχει ένα "ειδικό βάρος" λόγω της επιρροής που έχει ασκήσει και ασκεί ακόμη σε όλη την κατηγορία των "κινηματογραφικών" τίτλων δράσης. Η Konami το γνωρίζει, γι' αυτό και σκοπεύει να αξιοποιήσει αυτό το "ειδικό βάρος" με το Metal Gear Solid 5 - του οποίου ο δημιουργός, ο διάσημος Hideo Kojima, δεν έχει δεσμευτεί ούτε για ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε για φορμά στα οποία θα κυκλοφορήσει. Δεσμεύτηκε όμως για κάτι άλλο: τον πρωταγωνιστή του MGS5 θα αποδώσει φωνητικά για πρώτη φορά διαφορετικός άνθρωπος. Και όχι όποιος κι όποιος. Ο "τρόμος-των-τρομοκρατών" Jack Bauer!

Πράγματι, στο Metal Gear Solid 5 την απόδοση στους διαλόγους (και στους μονολόγους...) όπου συμμετέχει ο Solid Snake έχει αναλάβει ο Keifer Sutherland, γνωστός από τους ρόλους του σε ταινίες όπως οι The Lost Boys, The Three Musketeers και Dark City, αλλά κυρίως από αυτούς σε τηλεοπτικές σειρές όπως το 24 και το Touch. Λόγω του γεγονότος ότι ο Solid Snake στο σεναριακό πλαίσιο του MGS5 είναι πλέον σχεδόν... 50 χρόνων, η Konami έκρινε πως ο "παραδοσιακός" Snake των παρελθόντων MGS, ο David Hayter, αυτή τη φορά δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Εξ ου και ο Sutherland.

Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχθηκε πως δεν είναι gamer και πως δεν είχε ασχοληθεί με κανένα MGS στο παρελθόν, υπογράμμισε όμως πως γνώριζε τη σειρά και πως θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή του στο νέο μέλος της. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Sutherland "δανείζει τη φωνή του" σε χαρακτήρα από video game: το έκανε για πρώτη φορά το 2006 στο "24: The Video Game" υποδυόμενος, φυσικά, τον... εαυτό του, συμμετείχε όμως και στο Call of Duty: World at War το 2008. Για τις ανάγκες του MGS5 o Sutherland συμμετείχε ακόμη και σε διαδικασίες σύλληψης κίνησης (motion capture), κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ στο παρελθόν, ώστε η φωνή του Snake να "ταιριάζει" αρμονικά με αυτήν του ανθρώπου που τον υποδύεται όταν ο τελευταίος κάνει συγκεκριμένες χειρονομίες και κινήσεις. Σαφώς ενδιαφέρουσα η είδηση και θετική για την Konami, ανυπομονούμε πάντως για τα σχόλια στο Twitter όταν ο τίτλος κυκλοφορήσει και ο κόσμος αρχίσει να διακρίνει λίγο... Bauer στον Snake του!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ