Ε3 2012: Οι συνεντεύξεις Τύπου

Δεν πας LA; Παρακολούθησέ τις μέσω Internet

Ε, ναι. Ομολογουμένως είναι εντελώς διαφορετικό ως εμπειρία να παρακολουθεί κανείς από κοντά τις συνεντεύξεις Τύπου των μεγάλων εταιρειών του home entertainment: είναι events με όλη τη σημασία της λέξης, αληθινά... show από κάποιες απόψεις. Χάρις στο Internet, πάντως, γίνεται όλο κι ευκολότερο τουλάχιστον να ενημερώνεται κανείς σε πραγματικό χρόνο γι' αυτά που περιμένει εναγωνίως ν' ακούσει ή να διαπιστώσει ποιές εκπλήξεις επεφύλασσαν οι εταιρείες αυτές στο κοινό τους, παρακολουθώντας τις συγκεκριμένες συνεντεύξεις σε ζωντανή μετάδοση μέσω Web.

Οι πιο πολλές σημαντικές ανακοινώσεις συνήθως γίνονται στις συνεντεύξεις Τύπου των τριών εταιρειών που πρωταγωνιστούν αυτή τη στιγμή στο χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας, με άλλα λόγια τις Sony, Microsoft και Nintendo. Και οι τρεις θ' αναμεταδώσουν "ζωντανά" τα events τους μέσω Web, αλλά και μέσω των Δικτυακών τους υπηρεσιών. To... "πρόγραμμα θα ανοίξει" η Microsoft στις 9.30 το πρωί της 4ης Ιουνίου, μεταδίδοντας τη δική της συνέντευξη Tύπου μέσω Xbox Live - οπότε το κοινό της μπορεί να την παρακολουθήσει χωρίς Η/Υ, απευθείας στο Xbox 360 - καθώς και μέσα από το επίσημο site της.

Η Sony θα πράξει κάτι αντίστοιχο το απόγευμα της ίδιας ημέρας (στις 6.00): θα μεταδώσει τη δική της συνέντευξη Τύπου τόσο μέσα από την ειδική περιοχή του επίσημου Web site του PlayStation, όσο και μέσα από την υπηρεσία της, το PlayStation Network. Η Nintendo, που υπολείπεται σημαντικά σε υποδομή όσον αφορά στις Δικτυακές της υπηρεσίες, θα περιοριστεί σε μετάδοση μέσω Web στην δική της ειδική περιοχή του επίσημου Web site της την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 9.00 το πρωί. Όλες οι ώρες που αναφέρονται είναι τοπικές (Pacific Standard Time).

Δύο άλλες συνεντεύξεις Τύπου που πιθανώς θα ήθελαν να παρακολουθήσουν με τον ίδιο τρόπο οι φίλοι ή οι φίλες του Αθηνόραμα Digital αφορούν σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής games σήμερα. Η Electronic Arts θα δώσει τη δική της συνέντευξη Τύπου στη 1.00 το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου (από το κανάλι που φιλοξενεί στο κεντρικό EA.com εδώ), ενώ η Ubisoft θα ακολουθήσει δύο ώρες αργότερα, στις 3.00 το μεσημέρι, αξιοποιώντας το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Καλή θέαση!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ