E3 2012: οι νέοι τίτλοι για 3DS

Ενδιαφέροντες, τόσο της ίδιας της Nintendo όσο και ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής

Μπορεί η συνέντευξη Τύπου της Nintendo για το 3DS να απογοήτευσε πάρα πολλούς, να μην απάντησε σε σημαντικά ερωτήματα για το WiiU και να... δημιούργησε περισσότερα (μαζί με αυτά και ανησυχία), όμως η δεύτερη συνέντευξη Τύπου, η αφιερωμένη στο 3DS, ευτυχώς κινήθηκε σε καλύτερο επίπεδο. Αυτή έλαβε χώρα δύο ημέρες αργότερα και, μην όντας υποχρεωμένη να "εξηγήσει" ο,τιδήποτε για τα τεχνικά στοιχεία του 3DS και τις λειτουργίες του, εστίασε στα games που θα κυκλοφορήσουν για το φορητό σύστημα της Nintendo μέσα στους επόμενους 6-9 μήνες. Προσέγγιση, αν μη τί άλλο, εύστοχη και επικοινωνιακά επιτυχημένη για το κοινό της Ε3 συγκεκριμένα.

Η παρουσίαση περιείχε, φυσικά, όχι μόνο τα games της ίδιας της Nintendo, αλλά και τα καλύτερα από όσα οι ανεξάρτητες εταιρείες θα προσφέρουν για το δικό της σύστημα. Ξεκινώντας ωστόσο από τις παραγωγές της... "μαμάς", δεν μπορεί κανείς να μην αναφερθεί στο Luigi's Mansion Dark Moon, στο Paper Mario Sticker Star και στο New Super Mario Bros 2: ναι, είναι και τα τρία "συνέχειες" παρελθόντων τίτλων, δείχνουν ωστόσο προσεγμένα και είναι βέβαιο πως, με αρκετή προσοχή εκ μέρους της Nintendo, θα επιτύχουν εμπορικά και στις τρεις μεγάλες αγορές. Το New Super Mario Bros 2, μάλιστα, δεν... αργεί και πολύ: στα τέλη Αυγούστου θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας.

Οι ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής είχαν ουκ ολίγες προτάσεις, άλλωστε. Η Disney θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα το Epic Mickey Power of Illusion, η Square Enix το Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance και η Konami το Castlevania Lords of Shadow Mirror of Fate. Και τα τρία δείχνουν πολύ όμορφα, για τα δεδομένα του 3DS τουλάχιστον, με το τελευταίο να απευθύνεται προφανώς και σε μεγαλύτερης ηλικίας κοινό από το καθιερωμένο "παιδικό" της Nintendo. Αναφορά έγινε - ανάμεσα στα άλλα - και στα Lego Batman 2, Rabbids Rumble, Heroes of Ruin και Scribblenauts Unlimited. Με όλα τα παραπάνω η Nintendo δείχνει ικανή να υποστηρίξει το σύστημά της επαρκώς για καιρό - το μόνο που μένει να ανακαλύψουμε, λοιπόν, είναι αν σκοπεύει να ανακοινώσει εκείνη την πολυσυζημένη νέα έκδοση του 3DS (με το δεύτερο αναλογικό μοχλό ενσωματωμένο) στο Tokyo Game Show το φθινόπωρο, καθώς στην Gamescom του Αυγούστου δεν θα συμμετέχει. Όπως πάντα, υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ