Ε3 2012: Αυτονομία 3-5 ωρών στο GamePad

Το ιδιόρρυθμο χειριστήριο της Nintendo για το WiiU έχει απαιτήσεις. Ενεργειακές.

Η αλήθεια είναι πως στην παρούσα γενιά συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης δεν μάς είχε... προβληματίσει ιδιαιτέρως η αυτονομία των χειριστηρίων: ακόμη και οι αφοσιωμένοι gamers, που ασχολούνται πολλές ώρες συνεχόμενες με τους αγαπημένους τους τίτλους, χρειάζεται να φορτίζουν τα χειριστήρια ενός PS3 ή Xbox 360 κάθε 2-3 μέρες συνήθως, σπάνια συχνότερα. Το ιδιαίτερο χειριστήριο του WiiU, όμως, φέρει την έγχρωμη οθόνη αφής των 6 ιντσών, όλων των ειδών τους αισθητήρες, μικρόφωνο και δύο ηχεία, παράλληλα με... όλα τα άλλα στοιχεία των "παραδοσιακών" χειριστηρίων, δηλαδή πλήκτρα και μοχλούς. Με άλλα λόγια, καταναλώνει πολλή περισσότερη ενέργεια απ' ότι τα "απλά" χειριστήρια; Πόση, όμως;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα στελεχών της Nintendo, αλλά και των επίσημων τεχνικών χαρακτηριστικών που αναφέρει για το χειριστήριό της, το Gamepad προσφέρει αυτονομία που ανέρχεται στις 3 έως 5 ώρες λειτουργίας. Το χρονικό διάστημα αυτό δεν ακούγεται ιδιαιτέρως μεγάλο σε αντιπαραβολή με τα "παραδοσιακά" χειριστήρια, βέβαια - είναι άλλωστε ασφαλές να υποθέσει κανείς πως, για τους αφοσιωμένους παίκτες, ο αριθμός αυτός ωρών πρακτικά θα συγκλίνει περισσότερο προς το 3 παρά προς το 5. Ενδέχεται να είναι αρκετός για τους ευκαιριακούς παίκτες, ωστόσο, και οι αφοσιωμένοι gamers (όταν η ενσωματωμένη μπαταρία του χειριστηρίου... "παραδώσει το πνεύμα") δεν έχουν παρά να συνδέσουν το Gamepad με σταθερή τροφοδοσία: με αυτόν τον τρόπο το Gamepad μπορεί να φορτίζεται και να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τη Nintendo, η ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου χρειάζεται 2.5 ώρες περίπου ώστε να αποκτήσει πλήρες φορτίο από κατάσταση πλήρους αποφόρτισης. Το πώς μεταφράζονται όλα αυτά πρακτικά, βέβαια, απομένει ν' αποδειχθούν - αφενός γιατί δεν έχουμε ακόμη εικόνα του κατά πόσο τα games του WiiU θα αξιοποιούν το Gamepad (και άρα θα έχουν ενεργειακές απαιτήσεις από αυτό), αφετέρου γιατί το ιδιόρρυθμο χειριστήριο της Nintendo δεν παύει να ζυγίζει και... μισό κιλό (!), κάτι που ενδεχομένως θ' αποθαρρύνει τη χρήση του επί ώρες. Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ