Ε3 2010: Killzone 3, οι εντυπώσεις μας

Τρίτο επεισόδιο, τρεις κι οι διαστάσεις!

Αφού ήρθαμε αντιμέτωποι με τα πρώτα κύματα των Helghast, φτάσαμε σε ένα μέρος του επιπέδου όπου μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς jumpack, αλλά και να πάρουμε τον έλεγχο ενός κανονιού για να σαρώσουμε με ισχυρότερα πυρά το γύρω περιβάλλον. Η χρήση του jumppack είναι ιδιαίτερα απλή και ο χειρισμός του γίνεται άμεσα κτήμα του παίκτη, ακόμη κι αν έχει να αντιμετωπίσει παράλληλα μια μεγάλη ομάδα αντιπάλων που έχουν ανοίξει πυρ εναντίον του. Από την άλλη πλευρά, η σκηνή με το κανόνι στο εσωτερικό της βάσης ήταν εξίσου εντυπωσιακή, αφού χωρίς υπερβολή δεν σταματήσαμε να εξαπολύουμε πυρά για 4-5 λεπτά προς κάθε κατεύθυνση. Πέραν της χρήσης μίας σειράς από διαφορετικά όπλα, ο Sev μπορεί πλέον να καταφέρει και κοντινά χτυπήματα με το σώμα του. Οι επιθέσεις αυτές είναι πολύ σκληρές κι αποτελεσματικές - μπορούν μάλιστα να αξιοποιήσουν και διάφορα αντικείμενα από τον περιβάλλοντα χώρο έτσι ώστε οι αντίπαλοι Helghast να μην έχουν... καμία πιθανότητα επιβίωσης.

Στον τεχνικό τομέα, όπου η σειρά πάντοτε έθετε τα μέτρα και τα σταθμά για τα FPS στα PlayStation, η Guerilla έχει αληθινά ξεπεράσει τον εαυτό της. Το Killzone 3 κινείται ομαλότατα - ακόμη και στο παρόν στάδιο ολοκλήρωσης του, που δεν ξεπερνά το 65% - παρά το γεγονός ότι το επίπεδο λεπτομέρειας που διακρίνει τα πάντα είναι ασύγκριτο με ο,τιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή στο PS3. Στην απεικόνιση 2D η ανανέωση της οθόνης (πάντοτε σε ανάλυση 720p) είναι σταθεροποιημένη στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ στη 3D κυμαίνεται στο επίπεδο των 30 καρέ για κάθε μάτι. Τα εφέ φωτισμού είναι εντυπωσιακά και απεικονίζουν ρεαλιστικά ακόμη και την παραμικρή αντίδραση στο περιβάλλον, είτε μιλάμε για απλό εξωστρακισμό σφαίρας σε έναν μεταλλικό τοίχο, είτε για έκρηξη βαρελιού που περιλαμβάνει εύφλεκτο υλικό. Ο ήχος, δε, παρ' ότι τον ακούγαμε απλώς από τα στερεοφωνικά ηχεία των Bravia της έκθεσης, έδειχνε να ακολουθεί τα πάντα με τρόπο εξαιρετικό.

Από όσα είμασταν σε θέση να διαπιστώσουμε βάσει των demos της Ε3, το Killzone 3 θα είναι ένας από τους τίτλους-σταθμούς στη βιβλιοθήκη του PlayStation3, αλλά και της εικόνας 3D κατά το πρώτο αυτό διάστημα της πορείας της στην αγορά. Η Sony έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία του Killzone 3 για το Φεβρουάριο του 2011 και ανυπομονούμε να έλθουμε ξανά σε επαφή μαζί του, τόσο στην Games Convention της Λειψίας τον Αύγουστο, όσο και στην πρώτη beta του, η οποία θα διατεθεί κατά πάσα πιθανότητα το χειμώνα. Μετράμε τις μέρες και τους μήνες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ