Dragonball FighterZ στις 26/1

Ο... κυριολεκτικά anime τίτλος μάχης σώμα με σώμα της Namco στην τελική ευθεία

Η αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης οδεύει... full speed πια προς την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων βέβαια - και η συγκεκριμένη αναμένεται να είναι εμπορικά από τις πλέον ενδιαφέρουσες των τελευταίων χρόνων - όμως οι αφοσιωμένοι ακόλουθοι της κατηγορίας των fighting games με την καινούργια χρονιά έχουν να προσβλέπουν σε έναν εκπρόσωπο του είδους που εκτός μεγάλου απροόπτου θ' αναδειχθεί σε ξεχωριστή παραγωγή από πολλές απόψεις. Αναφερόμαστε στο Dragonball FighterZ της Bandai-Namco, έναν τίτλο του οποίου την πρόοδο παρακολουθούμε από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε και αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον για μία σειρά από διαφορετικούς λόγους.

Η Arc System Works δεν είναι γνωστή μόνο για την τεχνική αρτιότητα των τίτλων της, αλλά και για τα περίπλοκα μεν, απολαυστικά δε συστήματα μάχης στα οποία αυτοί βασίζονται - με άλλα λόγια οι θιασώτες των fighting games θα χρειαστούν πολύ καιρό για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες κάθε μαχητή. Η Bandai Namco επιβεβαιώνει πως το FighterZ θα προσφέρει εκτενές σεναριακό τμήμα (σε συνεργασία με ειδωμένο από την οπτική γωνία τριών διαφορετικών χαρακτήρων) αλλά και πλήρεις επιλογές ανταγωνιστικού παιχνιδιού, τόσο στο ίδιο σύστημα ψυχαγωγίας, όσο και μέσω Internet.

Το Dragonball FighterZ είναι τίτλος μάχης σώμα με σώμα στο στυλ των Marvel vs Capcom - με τους παίκτες να ελέγχουν τρεις χαρακτήρες έκαστος - αναπτύσσεται όμως από την Arc System Works, την δημιουργό των εξαιρετικών και κυριολεκτικά "ζωγραφισμένων στο χέρι" Guilty Gear. Έτσι, αν και τίτλοι βασισμένοι στην διάσημη σειρά κινουμένων σχεδίων Dragon Ball υπήρξαν και στο παρελθόν, ο συγκεκριμένος μεταφέρει με απίθανα επιτυχημένο τρόπο το ύφος των anime σε μορφή αλληλεπιδραστική: μέχρι και η παραμικρή λεπτομέρεια στο στυλ και την κίνηση των χαρακτήρων, τις ειδικές κινήσεις, τις υπερ-κινήσεις και όλα τα εφέ που... αγαπήσαμε ως παιδιά παρακολουθώντας τα συγκεκριμένα κινούμενα σχέδια, απεικονίζεται πειστικά κι εντυπωσιακά στις συγκρούσεις του FighterZ.

Πριν από λίγες ώρες, δε, επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του DragonBall FighterZ: ο τίτλος θα γίνει διαθέσιμος στις 26 Ιανουαρίου για PS4, Xbox One και PC (μέσω Steam), με τεχνικές αναβαθμίσεις για τα PS4 Pro και Xbox One Χ επίσης επιβεβαιωμένες. Πέραν της βασικής έκδοσης θα υπάρχει η FighterZ Edition που ενσωματώνει το, καθιερωμένο πια, Season Pass για 8 επιπλέον μαχητές και τα συνοδευτικά τους, αλλά και μία Ultimate Edition που ενσωματώνει το Season Pass, πρόσθετες φωνές για τις περιγραφές των συγκρούσεων και soundtrack με μουσική από την ιστορική σειρά κινουμένων σχεδίων. Από μία πλευρά... καλύτερα που το DragonBall FighterZ θα κυκλοφορήσει στο τέλος Ιανουαρίου, ειδάλλως δεν θα είχαμε χρόνο να παίξουμε κανένα άλλο video game της εορταστικής περιόδου. Ενενήντα τέσσερις και σήμερα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ