Δωρεάν το Δικτυακό gaming στα Windows 10

Δεν θα χρεώνει τις σχετικές επιλογές α λα Xbox Live η Microsoft σε PC, tablets και smartphones

To καινούργιο, επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 10, έχουν ήδη ξεκινήσει να αποκτούν θετική διάσταση στο μυαλό πάρα πολλών καταναλωτών για μία σειρά από λόγους - στο μυαλό των PC gamers, δε, για ακόμη πιο πολλούς. Και δωρεάν θα διατίθενται ως αναβάθμιση από τα Windows 7/8.1, και υψηλότερες επιδόσεις στα games θα προσφέρουν με το ίδιο hardware (μέσω της DirectX 12), και τη δυνατότητα "αποστολής" games του Xbox One στα PC θα προσφέρει, και την επιλογή αγοράς συγκεκριμένων κοινών games των Xbox One και PC με τα ίδια χρήματα (cross buy). Σε όλα αυτά, η Microsoft προσέθεσε πριν από λίγες ημέρες και έναν ακόμη λόγο: τη συμμετοχή των παικτών σε online games, δωρεάν!

Πράγματι: στο πλαίσιο της εκδήλωσης GDC 2015 o διαχειριστής της online παρουσίας της Microsoft, ο διάσημος Major Nelson (κατά κόσμον Larry Hryb) επιβεβαίωσε ότι η έκδοση του Xbox Live για προσωπικούς υπολογιστές, tablets και smartphones που στηρίζονται σε Windows 10, δεν θα κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε προφίλ Xbox Live Gold και Xbox Live Silver, όπως συμβαίνει στα Xbox One και Xbox 360. Όλες οι Δικτυακές επιλογές συμμετοχής σε games, συνεργατικά και ανταγωνιστικά, θα προσφέρεται σε αυτούς τους καταναλωτές δωρεάν, χωρίς το αντίτιμο των €50 ετησίως που καταβάλλουν εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοχοι των Xbox. Aν συνυπολογίσει κανείς σε αυτά και το γεγονός ότι θα αναπτύσσονται από το φθινόπωρο και μετά πολλά games τα οποία θα επιτρέπουν τη συμμετοχή κατόχων Η/Υ, Xbox One και tablets ταυτόχρονα στον ίδιο τίτλο, έχει έναν ακόμη λόγο για τον οποίο οι PC gamers δικαιούνται να αισθανθούν... αποζημιωμένοι από την ταλαιπωρία και τις άδειες υποσχέσεις της αποτυχημένης υπηρεσίας Games for Windows Live της Microsoft.

Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital βέβαια που παρακολουθούν την αντιπαλότητα του Xbox Live και του PlayStation Plus την τελευταία διετία, γνωρίζουν πως οι κάτοχοι Xbox One και Xbox 360 με αυτό το αντίτιμο των €50 ετησίως δεν αποκτούν πια μόνο πρόσβαση στις online επιλογές των games που κυκλοφορούν γι' αυτά τα συστήματα. Λαμβάνουν και τρία πλήρη games κάθε μήνα δωρεάν, και σημαντικές εκπτώσεις κατά καιρούς σε ΑΑΑ τίτλους, και άλλο αποκλειστικό υλικό. Αυτά είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως... αδύνατο να τα προσφέρει η Microsoft και στο κοινό που θα χρησιμοποιεί τα Windows 10 σε PC, tablet ή smartphone. Και η δωρεάν Δικτυακή συμμετοχή στα σχετικά games, πάντως, είναι σαφώς ευπρόσδεκτη - και θα βοηθήσει τους Αμερικανούς να διατηρήσουν, συνολικά, την πλεονεκτική θέση στην οποία βρίσκονται απέναντι στην προσπάθεια της Valve με το Steam OS και τα Steam Machines. Και για τις πρακτικές εντυπώσεις μας από τη λειτουργία του Xbox Live σε περιβάλλον Windows 10... επιφυλασσόμαστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ