Death Stranding: και για PC το ερχόμενο καλοκαίρι

Όπως φημολογούνταν, αποκλειστικός στο PS4 για επτά μήνες ο τίτλος του Hideo Kojima

Είναι γεγονός ότι η σχετική φημολογία είχε ξεκινήσει στο Web από... πέρσι - και η σιωπή των Sony και Kojima Productions αντί για μία κατηγορηματική άρνηση ήταν στα μάτια πολλών ενδεικτική - όμως η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν περιμέναμε να αποσαφηνιστεί πριν την κυκλοφορία του εν λόγω προϊόντος. Παραδόξως συνέβη ακριβώς αυτό: το Death Stranding, με επίσημη ανακοίνωση της Kojima Productions που δημιούργησε τον τίτλο, θα κυκλοφορήσει μεν σε λίγες ημέρες αποκλειστικά για τα PS4/PS4 Pro της Sony, όμως η αποκλειστικότητα είναι διάρκειας 7 περίπου μηνών: στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού η πιο πρόσφατη δημιουργία του πολυσυζητημένου Hideo Kojima θα γίνει διαθέσιμη και για προσωπικούς υπολογιστές.

Η ανακοίνωση δεν ορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία - αναφέρει μόνο πως την εμπορική της διάθεση θα αναλάβει η 505 Games και, προφανώς, θεωρούμε πως αυτό ισχύει τόσο για την υλική έκδοση όσο και για την αμιγώς ψηφιακή (η 505 συνεργάζεται τόσο με την υπηρεσία Steam της Valve όσο και με την αντίστοιχη της Epic Games). Δεν αναφέρεται, άλλωστε, τίποτε για τις βελτιώσεις ή τις προσθήκες που πιθανότατα θα προσφέρει η έκδοση του Death Stranding για PC, αν και το λιγότερο που μπορεί να περιμένει κανείς μετά από μισό χρόνο παραπάνω δουλειάς είναι καλύτερα γραφικά και περισσότερες επιλογές διαμόρφωσής τους, υποστήριξη περισσότερων αναλογιών οθόνης και ρυθμού ανανέωσής τους, έλεγχος με πληκτρολόγιο/mouse, ίσως και δυνατότητα crossplay με τους κατόχους της αντίστοιχης έκδοσης για PlayStation.

Αξίζει να σημειωθεί, φυσικά, πως το Death Stranding δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει για Xbox One ή Switch, καθώς και ότι η έκδοσή του σε PC καθιστά ακόμη πιθανότερο (απ' ότι ήδη ήταν) το ενδεχόμενο ο τίτλος να γίνει διαθέσιμος κάποια στιγμή και για PlayStation5 με τις αντίστοιχες τεχνικές βελτιώσεις και προσθήκες. Είναι πάντως η πρώτη φορά που θα γίνει διαθέσιμη για προσωπικούς υπολογιστές παραγωγή βασισμένη στον μηχανισμό προβολής γραφικών Decima, ο οποίος ανήκει στην Guerilla Games (δημιουργό εταιρεία τoυ κορυφαίου Horizon: Zero Dawn και τμήμα πλέον της Sony Interactive Entertainment) και είχε μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί μόνο στο PS4. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ