Chess Ultra: για Xbox One X ομορφότερο από ποτέ

Και δωρεάν extra περιεχόμενο για τους κατόχους όλων των εκδόσεων εν όψει Χριστουγέννων

Όσο βάθος έχει να επιδείξει σε στρατηγικό επίπεδο το σκάκι, τόσο απλοϊκή παρουσίαση στην πραγματικότητα χρειάζεται: ακόμη και με σύμβολα πάνω σε ασπρόμαυρο ταμπλώ δύο διαστάσεων μπορεί να παιχθεί με άνεση. Είναι προς τιμήν της Ripstone, λοιπόν, που κατάφερε αυτό το διαχρονικό επιτραπέζιο παιχνίδι να το απεικονίσει... αρκούντως θεαματικά στα σύγχρονα συστήματα ψυχαγωγίας και στους προσωπικούς υπολογιστές με το Chess Ultra, τον τίτλο που κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού για PS4, Xbox One και Windows. Οι εκδόσεις για PlayStation4/4 Pro και PC μάς άφησαν άριστες εντυπώσεις, η έκδοση για Nintendo Switch είναι επίσης φροντισμένη (και έχει να επιδείξει κάποια στοιχεία δικά της που εκμεταλλεύονται τις δικές του ιδιαιτερότητες), οπότε... ποιά λείπει μόνο; Αυτή για το ισχυρότερο φορμά που μπορεί να φιλοξενήσει το Chess Ultra, φυσικά!

Πράγματι, η Ripstone μόλις έκανε διαθέσιμο τον τίτλο της και για το Xbox One X, το νεότερο μέλος της οικογένειας συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας της Microsoft που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό. Η έκδοση αυτή είναι ουσιαστικά η αρχική για Xbox One/One S, με όλες τις δυνατότητες και λειτουργίες που εκείνη προσέφερε, αλλά αναβαθμισμένη ώστε να αξιοποιεί την πρόσθετη ισχύ του Χ και να απεικονίζει το Chess Ultra τόσο σε υπερυψηλή ευκρίνεια (ανάλυση εικόνας 4Κ) όσο και με απόδοση χρώματος τεχνολογίας HDR. Δεν γίνεται σαφές από το πληροφοριακό υλικό της εταιρείας αν η ανάλυση 4Κ στο Xbox One X προκύπτει από πολλαπλασιασμό γραμμών ή αν αυτές είναι εξ αρχής 2160 - με δεδομένο πάντως το γεγονός ότι στο PS4 Pro η ανάλυση 4Κ προσφέρεται αμιγώς, είναι ασφαλές να προϋποθέσουμε το δεύτερο. Και η νέα αυτή έκδοση διατηρεί την δυνατότητα παιχνιδιού μέσω Internet ενάντια σε παίκτες με PC, Xbox One S/X ή Switch (αλλά όχι PS4).

Το Chess Ultra έχει τύχει θετικότατης αποδοχής μέχρι στιγμής τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από το κοινό - και η Ripstone, προκειμένου να ευχαριστήσει τους gamers που τίμησαν την προσπάθειά της, από την μεθεπόμενη εβδομάδα θα τούς προσφέρει ως δώρο το σετ κομματιών σκακιού Easter Island, το οποίο κανονικά θα πωλούνταν ως έξτρα περιεχόμενο (DLC). Εξαίρεση αποτελούν οι κάτοχοι της έκδοσης του τίτλου για Nintendo Switch, οι οποίοι θα λάβουν το δώρο τους λίγο αργότερα (στις αρχές του 2018). Μια χαρά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ