Capcom και Namco... συμμαχία!

Δύο νέοι τίτλοι, βασισμένοι στα Street Fighter και Tekken

Το Street Fighter x Tekken είναι η μία μόνο πλευρά της συνεργασίας, ωστόσο. Η άλλη είναι το αντίστροφο, δηλαδή τo Tekken x Street Fighter, το οποίο θα αναπτύξει η Namco. Γι' αυτό γνωστοποιήθηκαν πολύ λιγότερες πληροφορίες και δεν επιδείχθηκε τίποτε, είτε σε μορφή video είτε live, όμως είναι ασφαλές να υποθέσει κανείς ήδη κάποια πράγματα. Θα ακολουθεί κατά πάσα πιθανότητα την τεχνοτροπία γραφικών των Tekken - με άλλα λόγια πλήρως 3D και με κίνηση μέσα στο χώρο - και θα στηρίζεται περισσότερο στους γοργούς συνδυασμούς κινήσεων (combos) απ' ότι ο τίτλος της Capcom. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αποδώσει η Namco τους χαρακτήρες των Street Fighter σε πλήρες 3D, καθώς τέτοιες προσπάθειες στο παρελθόν έχουν αποτύχει οικτρά να αποδώσουν το στυλ των SF σωστά.



Κάτι που αξίζει να υπογραμμιστεί - όχι μόνο γιατί το ανέφεραν εμφατικά οι δύο επικεφαλής των ομάδων ανάπτυξης της Capcom και της Namco - είναι το εξής: στη δημιουργία αυτών των δύο fighting games δεν θα υπάρχει καμία επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ τους. Για την ακρίβεια, οι δύο ιαπωνικές εταιρείες βλέπουν την όλη συνέργεια και ανταγωνιστικά, όχι μόνο όσον αφορά στο ποιά από τις δύο θα καταφέρει να παρουσιάσει τον καλύτερο από τους δύο τίτλους, αλλά και ποιός από τους δύο θα σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις! Πρόκειται σίγουρα για κίνητρα... ευγενούς μεν, αλλά σοβαρής άμιλλας, που πολύ θα θέλαμε να βλέπαμε ανάμεσα σε πιο πολλές εταιρείες.



Και τώρα τα... κακά νέα. Ήταν πρωτοβουλία της Capcom να ανακοινωθούν οι δύο τίτλοι, προκειμένου "να προσφέρει κάτι στο πιστό κοινό της", το οποίο δικαίωσε την επιλογή της να εκμοντερνίσει τολμηρά τα Street Fighter. Αλλά έγινε κάτι παραπάνω από σαφές ότι και οι δύο τίτλοι βρίσκονται 18 ή και περισσότερους μήνες μακριά από τα καταστήματα (για PlayStation3 και Xbox 360). Το Capcom x Namco πιθανώς θα κυκλοφορήσει πρώτο, αλλά το νωρίτερο στην εορταστική περίοδο του 2011 (!), με τον αντίστοιχό του τίτλο ακόμη αργότερα. Περισσότερα η Capcom υποσχέθηκε να αποκαλύψει τον ερχόμενο Μάρτιο στην εκδήλωση Captivate. Mέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ