Capcom: επιτέλους, υποχώρηση

Ηχηρό "χαστούκι" απ' το κοινό, αλλαγή πολιτικής στο extra Δικτυακό περιεχόμενο

Αντίθετα σε ό,τι οι περισσότεροι από μας (και τα πιο πολλά στελέχη επιχειρήσεων...) πιστεύουν πως συμβαίνει, ναι, μια πολυεθνική μπορεί να υπαναχωρήσει κατά περιπτώσεις. Μπορεί να αλλάξει γνώμη και να το δηλώσει ανοιχτά - ειδικά όταν είναι παράλογη στις πρακτικές και στις επιλογές της, υποχρεώνοντας το κοινό της να αντιδράσει εύγλωττα έως... βίαια. Αυτό ακριβώς συνέβη στην Capcom, η οποία όπως φαίνεται "το παραξήλωσε" με το όλο θέμα του "κρατώ κλειδωμένο περιεχόμενο των games μου για να το πουλήσω αργότερα για extra χρήματα". Και το εισέπραξε εμπορικά.

Σε δύο διαφορετικές ανακοινώσεις της - που όμως δεν είναι καθόλου, μα καθόλου δύσκολο να συνδυάσει κανείς - η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι οι πωλήσεις του Street Fighter X Tekken (το οποίο κυκλοφόρησε για PS3 κι Xbox 360 πριν από δύο μήνες) αποδείχθηκαν κατώτερες του αναμενομένου, παρά την δυναμική προώθηση που τού έκανε σε όλες τις μεγάλες αγορές. Δεύτερον, ότι θα επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στο extra Δικτυακό περιεχόμενο και πώς αυτό προσφέρεται στους χρήστες, προκειμένου να βρει έναν τρόπο που θα τούς βρίσκει σύμφωνους.

Εννοείται πως, επειδή η Capcom... είναι η Capcom, φρόντισε να αποδώσει τις σχετικά χαμηλές πωλήσεις του Street Fighter X Tekken "στην πληθώρα τίτλων της ίδιας κατηγορίας στην αγορά" (μόνο η ίδια έχει κυκλοφορήσει... 6 μέσα σε 18 μήνες). Φρόντισε επίσης να διευκρινίσει ότι το Dragon's Dogma, ο τίτλος της που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες, θα ακολουθεί την ίδια πρακτική για το extra περιεχόμενο - θα το περιλαμβάνει δηλαδή ήδη στο δίσκο του προϊόντος "κλειδωμένο" και θα το πωλεί ως καινούργιο μελλοντικά - επειδή κι αυτός έχει αναπτυχθεί με αυτή τη συλλογιστική.

Δεν χωρά, ωστόσο, αμφιβολία στο γεγονός ότι - ενώ το Street Fighter X Tekken είναι ποιοτικά πάρα πολύ καλός τίτλος - οι χρήστες εν τέλει "τιμώρησαν" την Capcom για τις κάκιστες έως προσβλητικές της πρακτικές. Περιμένουμε να δούμε, λοιπόν, αν η ιαπωνική εταιρεία εννοεί τα λεγόμενά της και θα αλλάξει στάση, καθώς και αν το "θα υπάρξουν αλλαγές στο πώς θα διαθέσουμε τους 12 extra χαρακτήρες του SFxT" σημαίνει πως αναγνωρίζουν το αρχικό τους φάουλ για το συγκεκριμενο τίτλο και θα τους προσφέρουν στους παίκτες δωρεάν, αφού οι τελευταίοι έχουν ήδη πληρώσει γι' αυτούς. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ